"חברת מקורות היא החברה הטובה מסוגה בעולם" - כך הכריז מנכ"ל החברה, עמית לנג, בשיחה עם סגן עורכת גלובס דרור מרמור, שנערכה במסגרת ועידת גלובס לעסקים.
● ועידת ישראל לעסקים 2024 | אהרונוביץ' על הוראת השעה של מס הרכישה: "מעריכים שהיא תוארך"
● ועידת ישראל לעסקים 2024 | הכישלונות, ההצלחות והעתיד: אדם נוימן בהופעה נדירה בוועידת ישראל
● ועידת ישראל לעסקים 2024 | יו"ר קק"ל: "האתגר הציוני המיידי הוא עידוד הגירה לאזורים שנפגעו"
לנג פירט: "הפחת הממוצע בעולם במערכות אספקת המים עומד בממוצע על 40%; במדינות ה-OECD הוא מגיע ל-15%. ואילו במקורות, הוא מגיע ל-4%. דוגמה אחרת היא, שבשום מקום בעולם לא מוהלים מקורות מים. במקורות, מובילים מי קידוחים בצפון, מהכנרת, מים מותפלים. איך שאני לא מודד, מקורות נמצאת בטופ".
בשנה האחרונה, החברה הוצבה בפני מבחן כבד במיוחד, והוא תפעול אספקת המים באזורי לחימה וסיכון גבוה. במלחמה, עובדי מקורות פעלו בשטח באזורים המסוכנים של נפילות טילים, במהלך אזעקות ונפילות, ולמרות כל הסיכונים - הצליחו לשמור על אספקת מים רציפה.
"העובדים של מקורות הם יקרים מאוד, והעובדה שאספקת המים לא הופסקה - הכל כתוצאה מהמקצועיות ומהאחריות שלהם", אמר לנג.
"נערכים בעיקר לאירועי טבע קיצוניים"
מרמור שאל אותו לגבי החששות שהובעו לפני המלחמה, לפיהן הציבור עלול לסבול מהפסקות ממושכות באספקת המים הביתית. לנג השיב כי מלכתחילה לא צפה שנגיע למצב כזה: "כל הזמן אמרתי שאני לא רואה תרחיש של הפסקת מים. תרחיש כזה אמנם לא מצוי בהסתברות אפס, אבל בהסתברות מאוד נמוכה, כי מקורות נערכה לקראת אירועי קיצון, הגם שלא למלחמה הזו", אמר לנג.
אז לאילו אירועי קיצון כן נערכה החברה? לנג הסביר כי בעיקר לאירועי טבע קיצוניים, שפוקדים את האזור מעת לעת. כך, למשל, בפברואר בשנה שעברה, פקדה את ישראל הסופה הקשה "ברברה", שהגיעה בסמיכות לאירוע של רעידת אדמה קשה בטורקיה. רעידת האדמה, סיפר לנג, גרמה להפסקת קידוחי מים באזור בקעת הירדן, ואילו הסופה פגעה בהתפלת המים. "באותו הזמן, אספקת המים בישראל לא נפגעה, אבל היינו ממש על הקשקש", סיפר לנג.
"אחרי כל אירוע כזה, אנחנו מקיימים התייעצויות וסיכומים והפקת לקחים, כדי להקטין את הסיכוי שאספקת המים תופסק, והיישומים של הלקחים הללו הועילו גם במלחמה".
מקורות ממשיכה לעבוד במקומות שונים בעולם, ובמיוחד בארגנטינה, שם החברה עובדת בעשרה אזורים; כמו כן, היא פועלת באזרבייג'ן, וחתמה על חוזה בקזחסטן, כמו גם "באזורים שרוצים אותנו ויש להם בעיות של מים". אולם, שיתופי הפעולה באזורנו הופסקו. "עשינו שני פרויקטים בבחריין, ורצינו שיהיה המשך, אבל כרגע אין עם מי לדבר. מיסמסו את הקשר; במרוקו, היינו במגעים עם החברה המקבילה שלנו ולא חזרו אלינו. הבנו את המסר, ואנחנו ממתינים ומקווים שהמצב באזור יתייצב".
לבסוף, שאל מרמור על הסכסוך שמתקיים בין מקורות לבין רשות המים הממשלתית. לנג סיפר כי הסכסוך עוסק בתמורה ממכירת מתקן ההתפלה מאשדוד. "התפלאנו לגלות שרשות המים החליטה לפרש את ההסכם ביננו בצורה לא מקובלת, ולקחת חלק שהגיע לנו. ישבנו מספר פעמים ולא הצלחנו להגיע להבנה. אני מחויב לחברה שלנו, ואי אפשר לאפשר לרשות המים לעשות כרצונה", סיכם.
*** גילוי מלא: הוועידה בשיתוף בנק הפועלים והפניקס. בחסות: אל על, בזק, נספרסו, וולט, דל, ההסתדרות הרפואית בישראל, אנרג'יאן, קק"ל, בלקרוק, פלייטיקה, מטא, שטראוס, קבוצת בז"ן ו-MSCI; ובהשתתפות: מקורות, נמל אשדוד ורשות החדשנות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.