פורטפוליו | ראיון

מנכ"ל חברת השבבים שמצהיר: "מה שקרה לאנבידיה יכול לקרות גם לנו"

"המציאות שחווינו בשנה האחרונה יצרה המון קושי, אבל אני לא מרגיש שחיקה ביכולת לפתח טכנולוגיות מתקדמות. אין שינוי בעבודה מול לקוחות. רק התנאים מורכבים" • שיחה קצרה עם ערן חרותי, מנכ"ל חברת השבבים מארוול ישראל

ערן חרותי, מנכ''ל חברת השבבים מארוול ישראל / צילום: דניאל אדרי
ערן חרותי, מנכ''ל חברת השבבים מארוול ישראל / צילום: דניאל אדרי

אישי: נשוי + 2, גר בגני תקווה
מקצועי: מנכ"ל חברת השבבים מארוול ישראל

ילדות ומשפחה: גדלתי ביהוד לאב מהנדס בניין ואם מורה לאנגלית. יש לי שני אחים, שלושתנו מהנדסי אלקטרוניקה ומדעי המחשב. בבית הספר הייתי תלמיד טוב, עם נטייה למקצועות הריאליים, אם כי בשלבים מאוחרים בתיכון למדתי גם להעריך ספרות והיסטוריה.

פורטפוליו | הוא ויתר על קריירה כשחקן כדוריד מקצועי כדי להקים פלטפורמת מסחר חדשנית 
פורטפוליו | הוא לא סיים בית ספר ונשר כמעט מכל מסגרת. אבל עשה אקזיט של 230 מיליון דולר
פורטפוליו | הוא ויתר על קריירה מבטיחה כרופא, פגישה מקרית אחת שינתה לו את החיים

צה"ל: בצבא עברתי הכשרה של לוחם קרבי בנח"ל ושירתי בהדרכה. לא ראיתי את עצמי מפתח קריירה צבאית ולכן גם לא יצאתי לקצונה, אבל אהבתי את האנשים ששירתו איתי.

לימודים ועבודה ראשונה: למדתי לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, ובשנה הרביעית הצטרפתי כמהנדס שבבים לחברת גלילאו. בשנת 2000 היא נמכרה לחברת השבבים האמריקאית מארוול ב-1.7 מיליארד דולר. למעשה, אני עובד במארוול כבר כמעט 24 שנה. במהלך הזמן גם המשכתי ל-MBA.

רילוקיישן: כשיפעת אשתי התקבלה ללימודי משפטים באוניברסיטת ברקלי, עברנו לארה"ב ועשיתי רילוקיישן למטה מארוול בסנטה קלרה. עבדתי שם בקבוצת השיווק של החברה. זו הייתה תקופה מרתקת, כי עבדתי עם לקוחות על רכיבים שהייתי שותף לפיתוחם בישראל. בסנטה קלרה התפתחה התפיסה הניהולית שלי והידיעה עד כמה חשוב לייצר ערך עסקי ללקוחות.

ב-2012, לאחר שיפעת סיימה את לימודיה, חזרנו לישראל וניהלתי כאן במשך חמש שנים קבוצת פיתוח של מארוול. זה היה מעניין, אבל הרגשנו כל הזמן שלא מיצינו את החיים בארה"ב וב-2017 החלטנו לחזור לשם.

רילוקיישן שוב: הקדנציה האמריקאית השנייה שלי נמשכה שלוש שנים, שבמהלכן הייתי PMO (Project Manager Officer), דמות מפתח בניהול פרויקטים בארגון. עבדתי במטה מארוול והכרתי את ההנהלה הבכירה. זה היה בית ספר לחשיבה אסטרטגית, הייתי שותף בתכנון לטווח ארוך וברכישה של חברות.

חזרנו לישראל ב-2020, ממש בתוך הקורונה. הפעם כבר קיבלתי הובלה של מרכז הפיתוח בישראל של חטיבת הנתבים של מארוול, עם אחריות גם לפיתוח בתחום זה בהודו ובארה"ב. בשלב זה כבר היו תחתיי כ-200 עובדים.

מנכ"ל: מוניתי למנכ"ל מארוול ישראל במאי 2024. המנהל הישיר שלי במטה ומנהלת משאבי אנוש התקשרו לספר לי. אחר כך קיבלתי שיחה גם ממנכ"ל מארוול (החברה מנהלת יותר מ-6,500 עובדים ברחבי העולם - ד"א), אבל זו לא הייתה השיחה הראשונה בינינו. היה לי קשר שוטף עם ההנהלה העולמית הבכירה עוד מהקדנציה שלי בארה"ב.

מארוול ישראל: מרכזי הפיתוח של מארוול בישראל, שמונים כ-500 עובדים ביקנעם ובפתח תקווה, מתמקדים בתחום רשתות התקשורת, ונתפסים כמובילים מבחינת חדשנות ומצוינות הנדסית. הם תורמים באופן ישיר לפיתוח טכנולוגיות ליבה עבור החברה הבינלאומית בתחומים כמו AI, תשתיות ענן ו-G5. פעילות הליבה של חטיבת הנתבים של מארוול מתרחשת בארץ.

אנבידיה ואנחנו: שתי החברות פועלות בתחום השבבים. באנבידיה ידעו למנף את הטכנולוגיה של הכרטיסים הגרפיים, שהפכה למובילה באימון מודלים של AI. הטכנולוגיה שלהם הייתה שם כל הזמן והבשילה בעיתוי הנכון. זה יכול לקרות גם לנו ברשתות התקשורת, כי הביצועים של הרשתות במעבר בין מעבדים משפיעים מאוד על ביצועי המחשוב של ה-AI.

בענן: מעבר לתחום הרשתות אנחנו עובדים עם ספקי ענן על רכיבים ייחודיים להם. הם יכולים אמנם לרכוש את מעבדי הבינה המלאכותית של אנבידיה, אבל פונים אלינו כדי לייצר לעצמם יתרון איכותי. בתחום זה של שותפויות עם ספקיות ענן, התחרות שלנו באה בעיקר מכיוונה של ברודקום. ברודקום היא גם התחרות העיקרית שלנו ברשתות תקשורת.

צומחים מבפנים: חשוב לנו לייצר לעובדים אופק מקצועי ארוך טווח. אנחנו לא מגייסים לתפקידים או משימות מסוימים, אלא מתוך כוונה שהם יתפתחו בתוך החברה. אני עצמי אחת הדוגמאות המובהקות לכך, אבל גם ה-CTO של מארוול העולמית, נועם מזרחי, החל את דרכו בחברה כסטודנט. וכך גם מנכ"ל מארוול ישראל לשעבר גיא אזרד, שעובד כיום בגוגל.

השפעת המלחמה: המציאות שחווינו בשנה האחרונה יצרה המון קושי, אבל אני לא מרגיש שחיקה ביכולת לפתח טכנולוגיות מתקדמות. אין שינוי בעבודה מול לקוחות או מול ההנהלה הגלובלית, אלא בעיקר ביכולת לעבוד בשוטף בתנאים מורכבים.

מבט לעתיד: אני רואה את עצמי גם בתפקידים ציבוריים. לא כנבחר ציבור, אלא בתפקיד שיש לו השפעה על החברה. השאיפה היא למנף את ההבנה, הידע והיכולת שצברתי לניהול תהליכים מורכבים בארגונים. חשוב לי מאוד שזה יקרה כאן, בישראל.