חברת אלביט מערכות הודיעה היום (ג') כי זכתה בשני חוזים, בסכום מצטבר של כ-175 מיליון דולר (כ-620 מיליון שקל), לאספקה של מערכות ל"א (לוחמה אלקטרונית) ו-DIRCM (Directed Infrared Countermeasure) להגנה עצמית, עבור מדינה אירופית החברה בנאט"ו (NATO). החוזים יבוצעו על פני תקופה של חמש שנים.
● סוללת ברק MX מתוצרת התעשייה האווירית הגיעה לקפריסין
● שר החוץ ההודי: "הסיוע הביטחוני לישראל תואם את הביטחון הלאומי שלנו"
● השבוע בתעשיות הביטחוניות | לייצר עשרות אלפי פגזים בשנה? המדינה שמצאה פתרון יצירתי
במסגרת החוזים, אלביט תספק את חליפות ההגנה העצמית שלה להתקנה על מטוסי ה-Embraer C-390 Millenium ועל מסוקי איירבאס H225M. נוסף על כך, חוזה ה-C-390 כולל גם הסכם עם מדינה אירופית נוספת, עבור אספקה של חליפות ל"א מתקדמות להתקנה גם על מטוסי ה-Embraer C-390 Millenium שלה.
חליפת הל"א וה-DIRCM המתקדמת שתותקן על שתי הפלטפורמות, מספקות יכולות הגנה משופרות בעלות יכולות אוטונומיות לזיהוי, לניתוח ולהתמודדות עצמאיים עם מגוון רחב של איומים. המערכת כוללת מקלט התראה רדארי דיגיטלי, מערכת אינפרה-אדום להתראה מפני טילים (MWS), מערכת התראה מפני לייזר (LWS), מערכת לפיזור אמצעי נגד (CMDS), ומערכת DIRCM ממשפחת ה-MUSIC של אלביט. כמו כן, כחלק מהחוזה עבור התקנה על ה-C-390, תספק החברה את ה-POD המתקדם שלה SPEAR (AECM), אשר יכול להיות מותקן ומועבר בקלות בין מטוסים.
החוזים מתווספים לאחד נוסף משבוע שעבר, עם משרד הביטחון הישראלי, שרכש רחפנים מתקדמים ומערכות אוטונומיות בכ-150 מיליון שקל. המערכות החדשות פותחו במשותף ע"י מפא"ת, זרוע היבשה בצה"ל ואלביט. הן כוללות יכולות מתקדמות ומתוכננות למגוון משימות, בהן איסוף מודיעין מדויק וביצוע תקיפות ממוקדות.
במסגרת החוזים, עליהם חתם מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, תספק אלביט את הדגמים המתקדמים הבאים: רחפנים המיועדים לאיסוף מודיעין, המסוגלים לפעול במסגרת להקות חשיפה ומחלקות האיסוף, רחפני משימה מצוידים ביכולות איסוף, אחיזה ותקיפה מתקדמות לדרג הלוחם, ופתרונות תקיפה מבוססי רחפנים זעירים למשימות אורבניות. כמו כן, אלביט תספק פתרונות תקשורת חסינים עבור מערכות בלתי־מאוישות.
על אף השעיית רישיונות יצוא לישראל - בריטניה עוד זקוקה למערכות ישראליות
בה בעת, חברת הבת של אלביט, אלביט UK, הודיעה על השלמת אספקת מערכות אימון ארטילרי (JFST) לצבא בריטניה. החברה אמנם רשומה בבריטניה, אך השלמת האספקה באופן שגרתי ממחישה כי אמנם ממשלת הלייבור החליטה בספטמבר להשעות 30 מתוך 350 רישיונות יצוא לישראל, אבל מערכת הביטחון הבריטית עודנה זקוקה למערכות ישראליות. אלביט היא מובילה עולמית בתחום הסימולטורים, כשבין השאר, למתקפות הטילים האיראניות, התאמנו בחיל האוויר באמצעות המוצרים של החברה. באותה מידה, יש את הסימולטורים היבשתיים, כאשר בשנת 2019, שילם משרד ההגנה הבריטי 38 מיליון דולר עבור ה־JFST.
לפי אלביט בריטניה, הסימולטורים שכבר סיפקה אפשרו 12 אלף שעות אימון, שהועילו הן לבריטניה והן לכוחות נאט"ו. הן באוויר והן ביבשה, סימולטורים מהווים חיסכון משמעותי - בחימושים, בדלקים, ובלוגיסטיקות סבוכות שמהוות כורח המציאות באימון עם אש חיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.