הרווח העצום של יצחק תשובה ודודו זבידה בתוך יום אחד

צמד בעלי השליטה החדשים בצילו-בלו (לשעבר חנן מור) השלימו השקעה של 55 מיליון שקל במניותיה - לאחר שאלה שילשו את שוויין בשלושה חודשים • מרוויחים נוספים - נושי חנן מור לשעבר

דוד זבידה ויצחק תשובה / צילום: איל יצהר, תמר מצפי
דוד זבידה ויצחק תשובה / צילום: איל יצהר, תמר מצפי

יצחק תשובה ודודו זבידה, צמד בעלי השליטה החדשים בחברת הבנייה צילו-בלו  (חנן מור לשעבר), כבר יכולים לחגוג השקעה מוצלחת במיוחד. ביום שני הושלמה הקצאה של 31.6% ממניות החברה לשניים, בחלקים שווים.בפועל, הדיווח המוקדם על מהלך ההשקעה של השניים הספיק להקפיץ את מניית צילו-בלו, שהשלימה זינוק של 200% בשלושת החודשים האחרונים (מתוכם עלייה של 120% בחודש האחרון בלבד). שווי השוק של החברה עומד כעת על כ-480 מיליון שקל .

החברה הביטחונית מאשקלון עם צבר הזמנות של יותר ממיליארד שקל 
חובות הענק שצברה רשת מלונות הבוטיק בראון בזמן שהמתחרות חגגו 

גם הנושים נהנים

תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק, וזבידה, שהוביל את הסדר החוב של צילו-בלו ומונה לאחרונה למנכ"ל החברה, שילמו על המניות שהוקצו להם 55 מיליון שקל, בחלקים שווים. זאת בזמן ששווי השוק הנוכחי של מניותיהם עומד כעת על 154 מיליון שקל - רווח של 100 מיליון שקל על הנייר. לשניים יש אופציה לבצע השקעה נוספת במניות החברה, תמורת סכום דומה, שתגדיל את החזקותיהם ל-47% מהמניות.

מי שעוד נהנים מהקפיצה בשווי השוק של צילו-בלו הם יתר בעלי המניות הגדולים בחברה, שהם גם הנושים לשעבר של חנן מור. הללו קיבלו את מניותיהם במסגרת הסדר החוב של החברה, שאושר בחודש מאי, כנגד ויתור על חלק מהחובות כלפיהם. בין אלה נמנים בנק לאומי  (9.2%), בנק דיסקונט  (7.7%), חברת הביטוח הראל  (9.4%) וחברת הביטוח הפניקס  (8.1%), שמחקו בכך חלק מההפסדים.

חנן מור, נזכיר, נקלעה אשתקד לסחרור ונדרשה להסדר חוב, בשל אי יכולתה לשרת הלוואת ענק שבאמצעותה מימנה רכישה של קרקע במתחם שדה דב בצפון ת"א, תמורת 1.5 מיליארד שקל (הקרקע שנרכשה ב-2021, נמכרה לאחרונה לחברת הנדל"ן דמרי תמורת 1.1 מיליארד שקל).

לאחר הסדר החוב נותרו בצילו-בלו שלושה פרויקטים לבניית מאות דירות בחריש ובאור עקיבא, מתוכן 121 דירות שנותרו למכירה, וכן שלושה נכסים מניבים - שני קניונים בחריש ומרכז קניות במודיעין.

בדוחות צילו־בלו לרבעון השלישי, הציגה החברה רווח נקי של 470 מיליון שקל, שנבע רובו ככולו ממחיקת התחייבויות במסגרת הסדר החוב שלה. כתוצאה מכך היא עברה להציג הון עצמי חיובי של 231 מיליון שקל. עם זאת, גם לאחר הרווח הגדול, נותרה לצילו־בלו יתרת הפסד בסך של כ־116 מיליון שקל.