רק לפני שנה הושלם מיזוג של חברת פינטק ובלוקצ'יין מניו ג'רזי בשם נוקלאוס (Nukkleus) לחברת SPAC שנסחרה בנאסד"ק, לפי שווי של 105 מיליון דולר. בשנה שמניית נוקלאוס נסחרה מאז, היא איבדה את רוב שוויה ובשבוע שעבר הגיעה לשפל עם שווי של מיליוני דולרים בודדים (פחות מ-3 מיליון דולר).
● גדעון תדמור היה יד ימינו של יצחק תשובה. היום הוא נושף בעורפו עם שותפות נפט ששווה 7.6 מיליארד שקל
● הציוץ שהקפיץ את המניה וההודעה: אינוויז קיבלה הזמנות של 80 מיליון ד'
אלא שאז קרה שינוי כיוון חד, בלשון המעטה. בתוך שלושה ימי מסחר, המניה זינקה ביותר מ-3,600%, ממחיר של 1.4 דולר למניה ל-52.1 דולר, כלומר משווי של פחות מ-3 מיליון דולר לכמעט 130 מיליון דולר. ביום שישי האחרון אמנם המניה נסוגה ב-23% והחברה נסחרת כיום לפי שווי של פחות מ-85 מיליון דולר. ועדיין מדובר בתוספת שווי לא מבוטלת בתוך ימים בודדים. מה גרם לזינוק המטאורי במניה? שתי מילים: כיפת ברזל.
מתברר שחברת הבלוקצ'יין החליטה להפוך לחברת טכנולוגיה ביטחונית, והודיעה על רכישת חברה ישראלית שהיא אחת מספקיות הרכיבים לבניית מערכת ההגנה נגד טילים. לפי הודעת נוקלאוס, היא רוכשת את השליטה ב-Star 26 Capital שמחזיקה ב-95% מחברת רימון , שהיא, לפי הודעת הרכישה "ספקית ישראלית של רכיבים קריטיים למערכת ההגנה מפני טילים כיפת ברזל ומפתחת כלי רכב טקטיים עבור סוכנויות הגנה ומודיעין". למעשה, מדובר באספקת גנרטורים עבור מערכת ההגנה האווירית.
רימון שהוקמה בשנת 1988 עוסקת בפיתוח, יצור ושיווק של גנרטורים ומערכות היברידיות, דיגום כלי רכב ונגררים, וכן פתרונות תאורה מתקדמים. בהודעה ל-SEC (רשות ניירות הערך של ארה"ב) נכתב שהחברה מספקת גנרטורים המשמשים את משגרי כיפת ברזל. עוד נכתב שם שרימון פועלת בשני קווי עסק עיקריים: מוכרת גנרטורים ופתרונות קשורים באמצעות הסכמי הפצה בלעדיים שיש לה עם צדדים שלישיים (כמו זה עם כיפת ברזל), ובשני היא עוסקת בהנדסה, תכנון, ייצור, הטמעה ותחזוקה של נגררים מיוחדים המשמשים למשל לכיבוי אש ולשידורי לוויין, ונמכרים בפרט לכוחות ביטחון וסוכנויות מודיעין, כאשר צה"ל מוזכר באופן ספציפי כלקוח בתחום.
המנכ"ל יקבל מיליונים
העסקה לרכישת רימון היא למעשה עסקה "בתוך הבית", משום שמי שמנהל את נוקלאוס מאז ספטמבר האחרון הוא מנחם (מני) שלום, 49, שהוא גם מנכ"ל Star 26 ולכן מחזיק בשרשור ברימון. באתר החברה נכתב על שלום שהוא בעל 20 שנות ניסיון ביזמות וטכנולוגיה. לפי נתוני החברה, הוא הקים לאורך השנים מספר חברות, ביניהן סטארט-אפ של ארנק דיגיטלי בטלפון וספקית תוכנה לתחום הריטייל. באתר של אחת החברות שהוא מוביל נכתב כי שלום כיהן בעברו גם כראש הצוות (Chief of Staff) של ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, אם כי לא מצוין מתי בדיוק כיהן בתפקיד. שלום עצמו צפוי לקבל מהעסקה תמורה בשווי של כמה מיליוני דולרים (במניות ובמזומן).
נוקלאוס תשלם 15 מיליון דולר עבור 51% מסטאר, בשילוב של מזומן ותשלום הוני, והיא תוכל לרכוש את יתרת המניות ב-16.1 מיליון דולר בעתיד. לפי נוקלאוס, הרכישה מגיעה בתקופה שבה החברה מאמינה שצפויה צמיחה במגזר הביטחוני העולמי, והיא תשלב את פעילות סטאר במבנה העסקי שלה ותמשיך לחפש הזדמנויות צמיחה. עם זאת, העסקה כפופה לקבלת חוות דעת מצד שלישי, אישור בעלי המניות של נוקלאוס ואישורים רגולטוריים.
בהודעת החברה כתב המנכ"ל שלום: "המיזוג הזה ממצב את נוקלאוס בחזית תעשיית ההגנה הצומחת. הרכישה של סטאר 26 ורימון תואמת לשינוי האסטרטגי שלנו להוון את ההזדמנויות בסקטור הביטחוני". לדבריו, "המומחיות של רימון במוצרי הגנה, יחד עם היחסים המבוססים שלה עם יצואניות ביטחוניות כמו רפאל ואלביט מערכות, מחזקות את היכולות של נוקלאוס באספקת פתרונות הגנה חדשניים". עם זאת, משיחות שקיימנו בשוק גורמים שונים אמרו כי מדובר בספקית של רכבי חפ"ק וגנרטורים, ולא פתרונות אסטרטגיים או של טכנולוגיות מתקדמות.
מאיפה יגיע הכסף?
איך חברה ששווה כמה מיליוני דולרים יכולה לרכוש חברה לפי שווי שלי יותר מ-30 מיליון דולר? כדי לממן את העסקה נוקלאוס הודיעה על הנפקה פרטית בהיקף 10 מיליון דולר, שבמסגרתה משקיע רכש ממנה יחידות, שכל אחת כוללת מניה ואופציה לרכישת מניה נוספת, בסה"כ ב-6 דולר ליחידה. מחיר המניה בסוף השבוע היה כ-40 דולר כך שהמשקיע בהנפקה הפרטית רושם רווח "על הנייר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.