הבורסה בתל אביב מסכמת שנה פנומנלית למרות המלחמה ומדדי המניות המקומיות רשמו תשואות של עשרות אחוזים, כך עולה מהסיכום לשנת 2024 שפרסמה מחלקת המחקר שלה הבורסה ביום רביעי. עם סיום השנה רשמו מדדי הדגל הישראליים ת"א 35 ות"א 125 עלייה של 27%. עבור מדד ת"א 35 זו הייתה השנה המוצלחת מאז שנת 2021 אז עלה ביותר מ-30%.
● אג"ח, ריבית ומדדים: 10 תחזיות ל-2025 מחוץ לקופסה
● בדיקת גלובס | אחרי גל העזיבות, הגיע תורו של גל המינויים בבורסה בתל אביב, ויש לו מאפיין אחד בולט
את השנה החולפת חילקו בבורסה לשני חלקים. בשבעת החודשים הראשונים של השנה, המדדים המקומיים הציגו תשואת חסר בהשוואה למדדי חו"ל. אבל בחמשת החודשים האחרונים של השנה התהפכה המגמה. מתחילת אוגוסט עלה מדד ת"א 125 בשיעור של 20% מול עלייה של 6.2% במדד S&P 500. בסיכום השנה מדד ת"א 125 עלה בשיעור גבוה יותר ממדד S&P 500 עם תשואה של 27% לעומת 23% במקבילו האמריקאי. הראלי נבע, אומרים בבורסה, "מהגישה האקטיבית של ישראל במלחמה והפעולות היזומות במסגרת הלחימה בזירות השונות. (אלה) חיזקו את אמון האזרחים ואת תחושת הביטחון והחל ממועד זה, ניתן להבחין בשינוי חיובי בשוק המקומי".
עליות דו-ספרתיות
מדדי המניות התל אביביים עלו ברובם כאמור בעשרות אחוזים. ולמקום הראשון התברג מדד מניות הביטוח שעלה ביותר מ-62% השנה. חברות הביטוח מושפעות לחיוב מראלי בשווקים שמקפיץ את ערכן של הפוליסות שמשתתפות ברווחים שמכרו ללקוחותיהן. עוד מדד שבלט היה מדד ת"א רשתות שיווק, שכולל את הרשתות שופרסל , רמי לוי ויוחננוף . אבל הכוכבת שדחפה את המדד היא ללא ספק מניית שופרסל שבעקבות ההשתלטות של האחים יוסי ושלומי אמיר עליה בתחילת השנה, ומהלכי ההתייעלות שהובילו השניים ברשת, הפכה לאחת השיאניות בבורסה עם זינוק של 130% השנה. גם העובדה שישראלים רבים נשארו בארץ בעקבות המלחמה ועליות המחירים התכופות סייעו לרשתות השיווק. כך, המדד הענפי קפץ השנה בכמעט 59%.
במקום השלישי ברשימה נמצא מדד ת"א בנייה, שעלה ב-43%. למרות המחסור בעובדים בענף והריבית הגבוהה, בשוק כבר רואים את הרוכשים חוזרים לשוק הדיור וגם מתמחרים הורדת ריבית עתידית שתייטיב עם המניות הללו, למרות שזו עוד לא נראית באופק בחודשים הקרובים. אחריו ברשימה נמצאות מניות השורה השנייה: מדד ת"א-SME60 בשיעור חד של 41%. מדד זה כולל את 60 המניות הגדולות בהן מניית בית ההשקעות מיטב , רשת מקס סטוק ויבואנית המזון והטואלטיקה דיפלומט . אלה המניות שבאות אחרי מניות מדד ת"א 125 מבחינת שווי השוק שלהן.
מדד הבנקים, הכולל את חמשת הבנקים הגדולים (הפועלים , לאומי , דיסקונט , מזרחי טפחות והבינלאומי ) התייצב במקום החמישי ברשימה עם תשואה של כ-38%. אמנם הבנקים נהנו משנת שיא נוספת עם רווחי עתק והכנסות גבוהות מריבית, אבל הזיהוי שלהם בתור ה"ברומטר של המשק" והחשש בחודשים הראשונים של השנה שהמדינה צועדת לקראת משבר כלכלי, מיתנו את התשואה.
מדד ת"א-נפט וגז שכולל את חברות האנרגיה הגדולות רשם עליה של 32% השנה הודות להמשך הביצועים החזקים של חברות האנרגיה. נציין כי בשנה שעברה כיכב אותו מדד ועלה ב-38%, והיה חריג בנוף - הייתה זו התשואה הגבוהה באותה שנה בקרב מדדי הבורסה.
ההייטק פחות אטרקטיבי
מי שנשרכו מאחור היו מדדי מניות הטכנולוגיה, הם עלו בשיעור דו-ספרתי מתון ביחס למדדים האחרים. מדד ת"א-טכנולוגיה שכולל את מניות חברות כמו החברה הביטחונית אלביט מערכות , ענקית התוכנה נייס וחברת המוצרים לענף השבבים - נובה , שעלה ב-13% השנה ומדד ת"א גלובל-בלוטק טיפס ב-17.7%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.