בין המוצרים שיתייקרו: טבעול, סלטי צבר, אטריות למרק וחטיפי שוקולד • אסם: "בעקבות התייקרויות מצטברות משמעותיות מאוד, אנו נאלצים לעדכן את המחירון לקמעונאים"
חברת Robotize, מבית חברת ה-IT מיטווך, מביאה לישראל צי רובוטים אוטונומיים • טבעול חתמה על הסכם שיתוף-פעולה עם חברת הפודטק More Foods ותשווק תחליפי בשר • וגם: ביקור אמירתי בבית חולים וולפסון • אירועים ומינויים
"קודמיי הצליחו לקחת חברה מכלום ולהוביל אותה להיות מספר 2 בשוק. האתגר שלי זה להבין שיש לנו את הכלים להיות מספר 1, ואין שום סיבה שלא נהיה" • שיחה קצרה עם עמרי לוטן, מנכ"ל נירלט
פרשת תיאום המחירים הכניסה את השחקנים החזקים ביותר בשוק המזון לחדרי החקירות והקפיאה את גל ההתייקרויות בענף - עד להודעת אסם • היצרנית השלישית בגודלה בתחום תעלה לקמעונאים את המחירים של מאות מוצרים • "אין חברה שלא תעלה מחירים", צופה בכיר בענף בשיחה עם גלובס
זו לא טעות שדווקא בתחום ייצור תחליפי הבשר על בסיס צמחי בטכנולוגיות המוכרות, שבו פועלות רוב החברות בעולם שמוצריהן כבר נמכרים לצרכן, הנוכחות הישראלית בעולם נמוכה באופן משמעותי
ראובני פרידן הצטרף למכרז בשלב מאוחר יחסית, לאחר שבאסם, בעלת השליטה בטבעול, הוחלט להרחיב את מספר המשרדים שמתמודדים על התקציב גם לכאלה שאינם נמנים עם מערך הפרסום של החברה • על התקציב התמודדו גם גליקמן שמיר סמסונוב, אדלר חומסקי ויורם דמבינסקי
וגם: אירוע הספיד דייטינג ההמוני של חברת SQLink לכבוד ולנטיינס דיי, סטיבן ספילברג מקבל את פרס בראשית וקצת חדשות טובות בצל קורונה
תקציב הפרסום של טבעול טופל עד לאחרונה ע"י גיתם BBDO • משרד הפרסום אדלר-חומסקי והפרסומאי יורם דמבינסקי לא עלו לשלב הבא במכרז על התקציב
עוד מתמודדים הם משרדי הפרסום גליקמן-שמיר-סמסונוב והפרסומאי יורם דמבינסקי, לשעבר הבעלים של משרד הפרסום JWT ישראל • עד כה טיפל בתקציב גיתם BBDO, שוויתר עליו לטובת התמודדות על תקציב "תנובה מזון"
טבעול? הייתה יכולה להיות ביונד מיט הישראלית • מזון שמונע אלצהיימר? מלהיב אבל לא רווחי • פודטק? פצצה מתקתקת • הכירו את נדב ברגר, דור שלישי לתעשיות מזון בישראל, ואריק סיבר, מנהל החדשנות בנסטלה, שהקימו קרן הון סיכון למזון העתיד, אבל לא פוחדים לשחוט פרות מעבדה
טבעול מנהלת כיום את תקציב הפרסום שלה באמצעות משרד הפרסום גיתם • אך גיתם, שמשתתף במכרז על תקציב תנובה מזון, השהה את הטיפול במותג של אסם
ההמבורגר הטבעוני, שנקרא "ביג ויגאן" ומיוצר ע"י טבעול, יימכר ב-40 סניפים החל מיום רביעי הבא • במקביל, מקדונלד'ס ישראל תפתח עשרה סניפים חדשים עד סוף השנה
בתחילת השבוע הוכרז באסם סכסוך עבודה על רקע הכוונה להעביר 40% מהייצור של טבעול לצ'כיה; במקביל נמכרה פעילת הגלידה, ומתקיימים ניסיונות למכור את "בית השיטה" • שלוש שנים חלפו מאז הפכה נסטלה לבעלים של 100% מאסם ומחקה את החברה מהמסחר, וכעת העובדים חוששים מצמצום הייצור בישראל • אסם: "השגנו הישג חשוב בכך שנבנה לטבעול מפעל חדש בישראל" • ניתוח גלובס
זאת על רקע כוונת החברה לסגור יחידות ומפעלים ולהעביר פעילות לחו"ל • לטענת ההסתדרות, המשמעות היא שבתוך שבועיים ההסתדרות יכולה לנקוט צעדים ארגוניים, לרבות שביתה • אסם בתגובה: העילה האמיתית לסכסוך - העברת מפעל טבעול לקריית גת
"עקב תקלה מכנית במערכת הקירור במפעל טבעול בלוחמי הגטאות, יורגש מחסור במוצרי טבעול בימים הקרובים", כך נמסר מטעם החברה
בתקופה הקרובה החברה תשיק מוצרים כמו כדורי בשר והמבורגר צמחוני מועשרים בחלבון ובהמשך השנה נתחי עוף צמחוניים ■ הסיבות למהלך הן צמצום צריכת הבשר בישראל ובעולם וכן הירידה שטבעול חווה במכירות שניצל התירס
אסםהעלאת מחיריםאירועים ומינוייםטכנולוגיה: פודטקיוקר המחיהמחירי המזוןמשרדי פרסוםנסטלהראובני פרידןתקציב פרסום