700 מתוך כ-1,000 עובדי חברת הקייטרינג "שפע", הנחשבת לאחת הגדולות בתחומה בישראל, הצטרפו להסתדרות בעקבות שינוי הבעלות בחברה. המהלך הזה מהווה התארגנות ראשונה של עובדים בענף הקייטרינג, שנחשב לאחד הענפים החלשים בכל הקשור לתנאי העובדים.
ההתארגנות כוללת עובדים ומנהלים כאחד, במגוון תפקידים. חברת שפע מפעילה כ-160 מסעדות במקומות עבודה שונים, בהם חברת החשמל, בזק, משרד החינוך, סיסקו, הסוכנות היהודית ועוד.
שפע הייתה עד כה בבעלות משותפת של משפחת ווייזר, פייר בסנינו והחברה הצרפתית סודקסו, אולם סודסקו השלימה לאחרונה רכישה של למעלה מ-50% ממניות החברה והפכה לבעלת השליטה. העובדים מבקשים להדגיש כי מצבם לא הורע מאז וכי לא מדובר במהלך שנובע מהתנכלות ההנהלה, אולם הם נמצאים בחוסר ודאות וההתארגנות נועדה לאפשר להסתדרות לנהל בשמם מו"מ על תנאי העסקתם.
"התארגנו בהסתדרות כדי לקיים שיתוף פעולה מלא עם ההנהלה החדשה וכדי להמשיך ולהיות אחת החברות המובילות בישראל למתן שירותי הסעדה", אמר היום גבריאל סרוסי, יו"ר ועד העובדים הנבחר. "ברור שכדי להצעיד את החברה צריך לקיים יחסי עבודה תקינים ופוריים ואנו חושבים שההסתדרות יכולה להוביל אותנו להגשמת המטרה הזו", הוסיף סרוסי.
היועץ המשפטי של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, עו"ד שי תקן, שלח מכתב למנכ"ל הקבוצה בפנייה לנהל משא ומתן עם הנהלת החברה "אנו משוכנעים כי נשכיל לכונן יחסי עבודה פוריים וטובים בין נציגות העובדים המוסמכת כדין לבין החברה", כתב תקן.
בהסתדרות מציינים, אולי כרמז להנהלת החברה, כי לאחרונה הועבר במסגרת עסקת החבילה במשק, תיקון לחוק ההסכמים הקיבוציים הקובע כי המעסיק חייב לנהל משא ומתן עם ארגון העובדים היציג במקרה שבו עובדים מתארגנים לראשונה. "בהסתדרות מקווים כי החברה תפעל ברוח החוק", אמרו בארגון.
יצוין כי בשנים האחרונות הקימה ההסתדרות עשרות ועדים מענפי עבודה שונים, בהם ענף התחבורה, אומנות, מזון, אנרגיה, שמירה ונקיון. בין קבוצות העובדים שהתארגנו נמנים עובדי חיפה כימיקלים דרום, עובדי "סונול", עובדי התזמורת האנדלוסית ועוד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.