בצל העימותים הנמשכים עם ועד העובדים, הבורסה לניירות ערך בתל אביב ממשיכה לקדם את הנפקתה ומצרפת מפיצים מקומיים שיחברו לחתם הראשי הזר, בנק ההשקעות ג'פריס: לידר, ברק קפיטל, לאומי פרטנרס, דיסקונט קפיטל ופועלים אי.בי.אי, כשככל הידוע גם אוריון עשויה לקחת חלק בהפצה. כך נודע ל"גלובס".
על פי הערכות בשוק שואפת הבורסה, בניהולו של איתי בן זאב, להנפיק את מניותיה לציבור עוד במהלך הרבעון השלישי השנה, לפי שווי של יותר מ-600 מיליון שקל. עם זאת, בשל מבנה ההנפקה נראה כי האינדיקציות המבוססות יותר לגבי השווי יינתנו רק לאחר התחלת הרוד שואו, וזה ייצא לדרך ברגע שרשות ניירות ערך תאשר את התשקיף.
הגוף שקיבל את המנדט להובלת ההנפקה של הבורסה הוא בנק ההשקעות ג'פריס, שהפך במקביל גם לחבר רחוק בבורסה. לג'פריס יש שיתוף פעולה ארוך שנים עם לידר שוקי הון, שלא אחת מתמקד בתחומי האנליזה, כך שסביר שלידר יובילו את ההליך בישראל. הבחירה בחתם בינלאומי ולא מקומי מלמדת על רצון הבורסה לעשות הצעה לא אחידה (בניית "בוק"), תוך פנייה למשקיעים זרים ומוסדיים, ולא כפי שהבורסה קיוותה בתחילה - להנפיק את הבורסה לציבור הרחב בישראל.
לפי שעה התשקיף של הבורסה הוגש כבר לרשות ניירות ערך, כשכיום מתנהל דיון מול הרשות המפקחת. מניסיון העבר עולה כי הליך ההנפקה של חברה שהתשקיף שלה כבר אושר ברשות, נמשך כשבועיים-שלושה. לרשות - שהיא הרגולטור האחראי על הבורסה - יש עוד כחודש וחצי לבחינת התשקיף. על פי הערכות לא מן הנמנע שהרשות תאשר את התשקיף עוד קודם למועד האמור, בכפוף לשינויים והבהרות שתבקש.
הנהלת הבורסה רצתה להנפיק את הבורסה עוד במהלך הרבעון האחרון של 2018, אך תוכנית זו לא צלחה בשל עימות מול העובדים, שדרשו לקבל תגמול נוסף מעבר ל-6% ממניות הבורסה שכבר ניתנו להם קודם לכן. לפי שעה העימות עם העובדים נמשך.
ההליך הראשון להנפקת לפחות 32% ממניות הבורסה יצא לדרך כבר בקיץ שעבר, שבועות מעטים לאחר שנחתמה העסקה להעברת השליטה בבורסה המקומית מידי חבריה, בעיקר הבנקים, לידי מספר גופי השקעה זרים, ובראשם קרן מניקיי האוסטרלית-אמריקאית שמחזיקה ב-19.9% ממניות הבורסה וזכאית לחבר אחד מטעמה בדירקטוריון הבורסה.
יתר ארבעת המשקיעים הזרים שרכשו את מניות הבורסה הם Sunsuper ,Moelis, Dalton ו-Novo Nordisk Foundation הדנית, שמתבססת על חברת התרופות הבינלאומית בשם זה, שהעבירו את רוב מניותיהם לידיו של נאמן - משה טרי - בהמתנה להנפקתן לציבור. זאת כחלק מהתחייבות הרוכשים להנפיק חלק ניכר מהחזקותיהן בבורסה, אף שהם יישארו בעלי מניות גם לאחר ההנפקה, עם החזקה של קצת פחות מ-5% לכל אחד מארבעת הגופים.
על כל פנים, בספטמבר האחרון אמר מנכ"ל הבורסה, איתי בן זאב, כי "לא תהיה הנפקה מתחת לשווי של 551 מיליון שקל" - השווי שבו נכנסו חלק מרוכשי מניות הבורסה, כשזו יצאה אשתקד משליטת חברי הבורסה הישראליים בראשות הבנקים. אם לא תהיה הנפקה, אזי מינואר 2020 יורשו ארבעת הגופים הזרים שרכשו מניות בבורסה למכור את מניותיהם שהופקדו בנאמנות לצורך זה.
מדוחות הרבעון הראשון של הבורסה עולה כי הונה העצמי גדל ל-563 מיליון שקל. כמו כן, ברבעון הראשון השנה רשמה הבורסה רווח נקי של כ-5.4 מיליון שקל על הכנסות של כ-65 מיליון שקל. בשתי השורות הללו בדוח רווח והפסד היה מדובר על קיטון ביחס לרבעון המקביל אשתקד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.