חברת הקלינטק ג'נסל , שבעל המניות הגדול בה הוא יזם הטכנולוגיה הסדרתי בני לנדא (22.5%), מאמצת תוכנית התייעלות "על מנת לשפר את מצבה התזרימי ואיתנותה הפיננסית". דוחות ג'נסל מלמדים כי מאז היווסדה ב-2011 היא "שרפה" כ-320 מיליון דולר (כ-1.2 מיליארד שקל).
● ביהמ"ש אישר: בעלי מניות בחברה של לנדא יזרימו הון לתשלום לעובדים
● ראיון | בגיל 78, היזם הסדרתי בני לנדא מספק הצצה ל"בונקר" הסודי שלו
נזכיר כי רק לאחרונה נקלעה לקשיים חברת יהלומי המעבדה לוסיקס, שהקים לנדא, אשר פנתה לבית המשפט בבקשה לעיכוב הליכים לצורך גיבוש הסדר חובותיה העומדים על יותר מ-100 מיליון שקל.
בניגוד ללוסיקס הפרטית, ג'נסל היא חברה ציבורית, אשר מנוהלת ע"י אחד ממייסדיה, רמי רשף. החברה פרסמה השבוע דוחות למחצית הראשונה של 2024 מהם עלה כי רשמה הכנסות בסכום לא משמעותי של פחות מ-280 אלף דולר ובשורה התחתונה הפסד של 11.7 מיליון דולר. ההפסד אמנם מהווה שיפור ביחס להפסד של 15 מיליון דולר במחצית המקבילה אשתקד, אך קופתה של החברה הולכת ומצטמקת.
בסוף המחצית היו לג'נסל בקופה 20 מיליון דולר במזומנים ופקדונות לטווח קצר, זאת מול 31 מיליון דולר בסוף השנה שעברה. כחלק מתוכנית ההתייעלות תפעל ג'נסל ותבצע צמצום נוסף של כוח האדם בחברה, תקצץ בהוצאות ההנהלה וכלליות, כמו גם בהוצאות מחקר ופיתוח. בנוסף היא תגדיל את השימוש בשירותי מיקור חוץ. החברה מוסיפה כי בשנה הבאה תצמצם גם את דמי השכירות שהיא משלמת. התוכנית אמורה לחסוך לג'נסל 5 מיליון דולר בשנה שנועדו לסייע לה להתמודד עם האתגרים.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של ג'נסל היה שלילי בסך 10.7 מיליון דולר במחצית הראשונה (לאחר שב-2023 כולה הוא היה שלילי בגובה 25.5 מיליון דולר). דוחות החברה כוללים הפניית רואי החשבון ל"תוכניות ההנהלה ואי הוודאות במספר מישורים, לרבות אי ודאות לגבי ביקוש, ערוצי ההפצה וחדירת שוק של מוצרי החברה". אך הם אינם כוללים הערת "עסק חי" שהינה מחמירה יותר.
ג'נסל מפתחת ומייצרת תאי דלק שהם מקור אנרגיה לייצור חשמל. אלה פועלים על מימן המופק מאמוניה בתהליך ייצור חסכוני וזול יחסית, ושאינו מזהם. מוצרי החברה משמשים כגיבוי למערכת חשמל.
כחלק מתוכנית הקיצוצים בג'נסל הודיעו המנכ"ל רשף ויו"ר החברה אשר לוי על הפחתה וולנטרית בשכרם של 15% למשך חצי שנה מחודש יולי. עלות שכרו של לוי (כולל תגמול הוני) עמדה ב-2023 על 137 אלף דולר, עבור 20% משרה. עלות שכרו של רשף הייתה 616 אלף דולר.
מניית ג'נסל איבדה כמעט 97% מערכה מאז השיא שלה בפברואר 2021. החברה גייסה בנובמבר 2020 סכום של 205 מיליון שקל לפי שווי של 800 מיליון שקל אחרי הכסף ובשיא הגיעה לשווי של 1.8 מיליארד שקל. כיום היא שווה כ-70 מיליון שקל בלבד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.