המצב הביטחוני ממשיך להשפיע על הציבור, שמצמצם את רכישותיו לקראת ראש השנה - כך עולה מנתוני מדד הפניקס גמא.
בצל ההסלמה בזירה הצפונית נרשמו בשבוע שעבר ירידות ברוב ענפי הצריכה, הפנאי והבילוי. הענף שרשם את הירידות החדות ביותר הוא כצפוי התיירות והנסיעות. בצל ביטולי הטיסות של רוב חברות התעופה הזרות, לצד החשש "להיתקע" בחו"ל ללא יכולת לחזור בזמן או במחיר סביר, מחזור הקניות בכרטיסי האשראי רשם ירידה של 28% לעומת השבוע הקודם (ושל 17% לעומת שבוע רגיל בספטמבר 2023).
● "אלפי נוסעים עלולים להיתקע בחו"ל": גם חברות תעופה בבעלות ישראלית מבטלות טיסות
● מה אנחנו מזמינים הכי הרבה ובאיזה יום? מנכ"לית וולט נפרדת וחושפת את הסודות
בין הענפים היחידים שרשמו השבוע עלייה במחזור הקניות נמנה ענף המזון, עם 3%. במבט לעומק, נראה כי גובה קנייה ממוצעת עלה ב־6%, בעוד שכמות העסקאות ירדה ב־3%. כלומר, בעקבות עליית המחירים הציבור רוכש פחות מוצרים ומשלם יותר, ונראה כי רבים נערכים לחג בצורה מושכלת וממוקדת, ורוכשים רק את המוצרים שנדרשים לחג.
"דווקא בתקופה זו של חגי תשרי, היינו מצפים כי הציבור ייצא וירכוש", מציין נדב לחמני, מנכ"ל קונטרול מבית הפניקס גמא. "בפועל, בשבוע האחרון ראינו החמרה במצב הביטחוני בארץ, המלחמה בגזרה הצפונית הסלימה ואף התרחבה לאזורי השרון ומרכז הארץ.
"התוצאה: הציבור מתכונן השנה לחג באופן שונה משנים קודמות - וענפים כגון אופנה ומתנות לבית, שבדרך-כלל רושמים עליות גבוהות בתקופה זו, דווקא נמצאים בירידה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.