ימי המסחר האחרונים של השבוע בוול סטריט היו חיוביים, עם עליות קלות במדדים המובילים. מדד דאו ג'ונס עלה בימים רביעי עד שישי (במקביל לחג בישראל) ב-1.3% במצטבר, והמדדים S&P 500 ונאסד"ק עלו ב-0.8%-0.9%. אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:
● האם יהיה לנו מספיק כסף בפנסיה? התשובה של מנכ"לית חברת הגמל הגדולה בישראל
● המניה זינקה פי 50, והחוב הפך לרווח של מיליארדים
קמטק ונובה צללו על רקע פרסום דוחות מאכזבים של ASML
מניות נובה וקמטק נסחרו בשבוע שעבר בירידות בוול סטריט. הירידות בשתי המניות החלו ביום שלישי, על רקע פרסום דוחות החברה ההולנדית ASML , יצרנית מכונות לייצור שבבים. החברה הפחיתה את התחזית שלה קדימה, מה שעורר בשוק חשש מפני חולשה בהוצאות בתחום ייצור השבבים, דבר שאמור להשפיע גם על שתי החברות מישראל - נובה מרחובות, בניהולו של גבי ויסמן, וקמטק ממגדל העמק, בניהולו של רפי עמית.
מיום שלישי עד סוף השבוע, מניית נובה נחלשה ב-16.9% ומניית קמטק איבדה 5.5%, כאשר במחירי הנעילה שלהן, נובה נסחרת כעת בשווי של 5.35 מיליארד דולר וקמטק בשווי של 3.76 מיליארד דולר. מתחילת השנה, מניית נובה טיפסה ב-34.1% וקמטק התחזקה ב-21.3%.
אלארום הכפילה את שוויה תוך פחות משבועיים
התנודתיות הגדולה במניית אלארום נמשכת. המניה, שמתחילת השנה ועד תחילת חודש יולי זינקה כמעט ב-500%, ואז נפלה ב-80% - שוב שינתה כיוון, ובפחות משבועיים הכפילה את שוויה. נכון להיום מחיר המניה הוא כ-19 דולר, ומשקף לחברה שווי שוק של כ-130 מיליון דולר.
אלארום, המנוהלת על-ידי שחר דניאל, היא ספקית פתרונות גישה לאינטרנט ואיסוף נתונים מהרשת באופן אוטומטי. בעבר, תחת שם אחר (Safe-T), היא פעלה בתחום אבטחת הסייבר, וב-2016 היא החלה להיסחר בבורסה בת"א לאחר מיזוג עם שלד בורסאי. מאוחר יותר ביצעה גם הנפקה בנאסד"ק.
העליות במניה בימים האחרונים לא הגיעו על רקע דיווח מצד החברה. לפי נתוני Yahoo Finance, שלושה אנליסטים מסקרים את המניה ושלושתם חיוביים בנוגע אליה, כאשר מחיר היעד הממוצע שהם נוקבים בו גבוה ב-55% מהמחיר הנוכחי, אם כי נמוך ממחיר השיא בו נסחרה בחודש יולי.
אלארום סיימה את המחצית הראשונה של 2024 עם הכנסות של 17.3 מיליון דולר, צמיחה של 36.2% מהתקופה המקבילה, EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 6.6 מיליון דולר לעומת 1.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה, ורווח נקי של 1.1 מיליון דולר לעומת הפסד בתקופה המקבילה.
בג'פריס חיוביים בנוגע לסנטינל וואן אך סבורים שהשווי שלה הוגן
חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן ערכה בשבוע שעבר כנס שנתי בלאס וגאס, בו המנכ"ל והמייסד תומר וינגרטן הציג את הטכנולוגיה והאסטרטגיה של החברה. מניית החברה סיימה את שבוע המסחר בעלייה של 2.5%, ובסוף השבוע מחיר המניה ננעל על 26.36 דולר, מחיר שמשקף לחברה שווי שוק של 8.36 מיליארד דולר בבורסת ניו יורק.
במצגת שפרסמה החברה בכנס היא ציינה שיש לה מעל 1,200 לקוחות עם ARR (הכנסות חוזרות שנתיות) של מעל 100 אלף דולר, מהם מעל 100 לקוחות עם ARR של מעל מיליון דולר, וכי החברה מתקרבת לרווחיות.
לפי החברה, בתחום אבטחת נקודות קצה, היקף השוק הוא 13 מיליארד דולר; מיקרוסופט מחזיקה בנתח של 26%, קראודסטרייק ב-18% וסנטינל וואן ב-4%, אך מעל חצי מהשוק עדיין לא מוחזק על-ידי ספקיות פתרונות מתקדמים.
החברה הציגה את יעדיה הפיננסים לטווח הארוך, שכוללים בין היתר שיעור רווח תפעולי של מעל 20%, לעומת שיעור שלילי של 3% ברבעון האחרון. יעד שיעור הרווח הגולמי הוא 75%-80%, כשברבעון האחרון הוא הגיע ל-80%.
האנליסט ג'וזף גאלו מג'פריס כתב בתגובה כי יצא בהרגשה חיובית יותר מהכנס. לדבריו, סנטינל וואן נהנית מעט מהתקרית של קראודסטרייק ביולי האחרון, אך ההזדמנות תהיה משמעותית יותר בתקופה שבה לקוחות קראודסטרייק יגיעו לשלב חידוש החוזים שלהם. בג'פריס חיוביים בנוגע לחברה בטווח הארוך אך סבורים שהשווי שלה הוגן על רקע פרופיל הרווחיות שלה, וממליצים על המניה בהמלצת "החזק" במחיר יעד של 27 דולר, פרמיה של 2.4%.
יותר אנליסטים ספקניים בנוגע למובילאיי
נראה שהאנליסטים בוול סטריט הופכים ליותר ספקניים בנוגע למניית מובילאיי . מתחילת חודש אוקטובר, ארבעה אנליסטים הורידו את ההמלצות שלהם למניה, ואילו שלושה הותירו את ההמלצות ללא שינוי. בשבוע שעבר, הבנק הקנדי RBC הוריד את ההמלצה למובילאיי מ"תשואת יתר" ל"תשואת שוק", ובאותו יום, ברקליס השאיר את ההמלצה "תשואת יתר", אך הפחית את מחיר היעד למניה.
מובילאיי, בניהולו של המייסד פרופ' אמנון שעשוע, מספקת פתרונות טכנולוגיים לרכב. החברה, בשליטת אינטל, נסחרת בנאסד"ק לפי שווי שוק של 10.4 מיליארד דולר אחרי שאיבדה 70.5% מתחילת השנה.
האנליסטים של RBC הורידו כאמור את ההמלצה ל"תשואת שוק", ובמקביל חתכו את מחיר היעד למניה מ-24 דולר ל-11 דולר. הורדת ההמלצה הגיעה אחרי הורדות המלצה גם מ-Mizuho, ג'יי.פי מורגן ו-UBS. בג'יי.פי מורגן ההמלצה החדשה היא "תשואת חסר", ומחיר היעד נחתך ל-6 דולר בלבד - פחות מחצי מהמחיר הנוכחי. ב-Mizuho ההמלצה נייטרלית ומחיר היעד דומה למחיר הנוכחי, ובין הנימוקים להורדת ההמלצה הם ציינו את התחרות המתחזקת בסין.
מניית מובילאיי נסחרת במגמה שלילית כבר תקופה, הן על רקע אתגרים בשוק בו היא פועלת והן על רקע קשיי החברה האם, אינטל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.