הבנק הגדול בארה"ב, ג'יי. פי מורגן, החל לתבוע לקוחות שלכאורה ניצלו תקלה טכנית, כדי לגנוב אלפי דולרים מהכספומטים שלו. לפי הדיווחים, בעקבות תקלה טכנית, התאפשר ללקוחות למשוך את הסכום המלא של המחאות שהופקדו בכספומטים, במקום חלק קטן מהן בלבד - עד שהן מאושרות. כך, התקלה אפשרה ללקוחות להפקיד המחאות ללא כיסוי ולמשוך את הכספים לפני שהן נדחו.
● "היריבה הגדולה ביותר של ארה"ב" חוששת מניצחון של טראמפ
● יואב קרני, פרשנות | נוסחת בחירות בת 235 שנה מעוותת את רצון העם ומקשה על ארה"ב לבחור נשיא
● יומן בחירות | מאסק מסתבך בגלל הגרלת המיליון ובזוס מאבד מאות אלפי מנויים
הפרשה החלה בסוף אוגוסט האחרון, אז צצו בטיקטוק סרטונים בהם אנשים תיעדו עצמם חוגגים, בעודם מושכים כמויות גדולות של כסף מכספומטים של ג'יי. פי מורגן. אחרי זמן קצר, התקלה הפכה לוויראלית ברשתות החברתיות ואף זכתה לשם "תקלת הכסף האין-סופי" ("Infinite money glitch"). כעת, הבנק, שמאז הספיק לסגור את הפרצה, החל לפעול נגד הלקוחות שניצלו את התקלה, והגיש תביעות נגד האנשים שמשכו סכומים גבוהים במיוחד בלפחות שלושה בתי משפט פדרליים ברחבי ארה"ב.
במסגרת אחת התביעות, המתנהלת בבית המשפט ביוסטון, אדם חייב לבנק כ-290 אלף דולר, לאחר ששותפו הפקיד צ'ק מזויף על סך 335 אלף דולר בכספומט. "ב-29 באוגוסט 2024, אדם רעול פנים הפקיד צ'ק בחשבון הבנק של הנאשם על סך 335 אלף דולר", טען הבנק בכתב התביעה. "אחרי שהצ'ק הופקד, הנאשם החל למשוך את רובם הגדול של הכספים שהושגו במרמה".
תביעות אחרות בבתי משפט פדרליים במיאמי ובמחוז המרכז של קליפורניה, נוגעות למקרים בהם הבנק טען כי לקוחות חייבים סכומים הנעים בין 80 ל-141 אלף דולר. עם זאת, במרבית המקרים שנרשמו מדובר בסכומים קטנים בהרבה - כך אמרו ל-CNBC גורמים המעורים בנושא.
"תקלת הכסף האין-סופי" ממחישה את האופן המסוכן בו הרשת החברתית יכולה להדהד ולהפיץ ברבים נקודות חולשה במוסדות פיננסיים.
לפי CNBC, הבנק חוקר אלפי מקרים אפשריים הקשורים לתקלה, אך נכון לכרגע, לא מסר הערכה לגבי כמות הכספים שנלקחו. אנשים המעורים בנושא ששוחחו עם המערכת מסרו שזו היא רק ההתחלה של גל של תביעות שנועד להכריח לקוחות לשלם את חובותיהם, כאשר העדיפות היא לטיפול במקרים בהם מדובר בחובות גבוהים במיוחד ובמקרים בהם מעורבים ארגוני פשע.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.