ֿמנכ"לית מרכז הפיתוח ב-SAP ישראל: "כשיש ביזנס ויש ערך, העסקה מתרחשת למרות המלחמה"

בשיחה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, התייחסה אורנה קליינמן להשפעת המלחמה על חברות ההייטק הבינלאומיות בישראל • לדבריה, "60% מההייטק בישראל מבוסס על ארגונים בינלאומיים" • היא הציגה את חזון החברה בתחום הבינה המלאכותית לעסקים • "הטכנולוגיה היא העתיד שלנו ונשים חייבות להיות חלק ממנה"

מנכ"לית מרכז הפיתוח הישראלי וסמנכ"לית טכנולוגיות ענן ב-SAP, אורנה קליינמן, התייחסה היום (ג') לאתגרים שמציבה המלחמה בפני חברות ההייטק הבינלאומיות בישראל. בשיחה שנערכה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, ציינה קליינמן כי "60% מההייטק בישראל מבוסס על ארגונים בינלאומיים". עוד אמרה כי "המלחמה מציבה לנו אתגרים מעבר לאנשי המילואים והמצב הקשה של כולנו". "יש חברות שהעובדים שלהן מחזיקים מוצרים שלמים או שירותים בענן. אם השירות הזה נופל, אם אין לנו רשת אפילו לשעה בלבד, כל שירות הבקרה נופל".

ועידת ישראל לעסקים | בכירות בשוק ההון: הטרנדים והסיכונים הבאים שכדאי להכיר 
ועידת ישראל לעסקים | מנכ"ל אנרגיאן: "בניגוד לשברון, אנחנו לא הפסקנו פעילות במתקפה האיראנית" 
● ועידת ישראל לעסקים | מיינדפולנס וקפה עם ויטמינים: כך מבקשת נספרסו להגיע לטיקטוק 

למרות האתגרים, הציגה קליינמן את הרכישה ה-12 של SAP בישראל, שבוצעה בתקופת המלחמה. "רכשנו את WalkMe בלי לראות את מרכז הפיתוח אפילו פעם אחת", סיפרה. "העסקה התבצעה דרך ארצות הברית והסניף שלהם שם, ורק אחרי כמה חודשים הגיע אחד המנהלים הבכירים לישראל. זה מראה שכשיש ביזנס ויש ערך (וואליו), העסקה קורית למרות ואף על פי המלחמה".

"הדרך החדשה של ניהול חברות"

קליינמן הציגה את חזון החברה בתחום הבינה המלאכותית לעסקים "אנחנו מאפשרים לחברות להעלות את כל הנתונים העסקיים שלהן ולקבל מודל שפה שרלוונטי להן". היא הדגימה כיצד מנהלים יכולים כיום לתקשר עם הנתונים שלהם בשפה טבעית ולקבל תחזיות עסקיות מדויקות.

"זאת תהיה הדרך החדשה של ניהול חברות", הדגישה קליינמן. "אמנם אנחנו רחוקים מחברות שמנהלות את עצמן, אבל המנהלים יקבלו הרבה מאוד עזרה בהתבססות ההחלטות שלהם על דאטה". בהתייחסה לייצוג הנשי בתעשיית ההייטק, אמרה קליינמן: "השליחות היא להראות כמה זה מעניין וכמה זה אפשרי. אני שמחה לראות על הבמה בכנס של גלובס הרבה מאוד נשים. טכנולוגיה זה העתיד שלנו, ונשים חייבות להיות חלק ממנה".

קליינמן פירטה על העשייה של SAP, כ-110 אלף עובדים בכל העולם, עם הכנסות של 30 מיליארד דולר, ובישראל, לחברה יש 1,200 עובדים. כמו כן, היא שיתפה כי מבין 500 החברות הגדולות בעולם, רובן המוחלט עובד עם החברה. בישראל נעשו 12 רכישות, וישראל הייתה המדינה הראשונה שרכשו בה חברת טכנולוגיה. קליינמן מנכ"לית המרכז הישראלי מזה 11 שנה.

בעוד שחברות רבות התמודדו עם בעיות רבות בצל המלחמה, והמוטו היה Deliver No Matter What, חברת SAP הייתה בין היחידות שניצלו את התקופה למהלכים גדולים יותר. בחודש יוני האחרון הודיעה החברה  על רכישת חברת WalkMe הישראלית בכ-1.5 מיליארד דולר. זוהי הרכישה ה-12 והגדולה ביותר של SAP בישראל, וכן הרכישה השנייה בגודלה של חברה ישראלית לשנת 2024. 

קליינמן הצביעה על הביזנס AI ואמרה כי במקום לחפש את הנתונים בדאשבורדים מורכבים או לבקש מצוותי הפיתוח בחברה שיספקו יכולות או יבנו כלים שייתנו תשובות ספציפיות, הבינה המלאכותית הגנרטיבית תוכל לקבל שאלה באנגלית - ולספק את הנתונים שרוצים על המקום. ניתוחים רלוונטיים ומידע אמין על המקום. 

"כולנו כבר מכירים כמה נוח ופשוט להשתמש במודל שפה כמו ChatGPT, אבל חברות לא יכולות באמת להשתמש בו כי אין בו שום מידע שקשור לאופרציה שלהן. מה שחברות עושות, ומה שאנחנו עושים עבור הלקוחות שלנו, זה לקחת מודל שפה, להעלות אליו את כל הדאטה העסקי של החברה, ואז מתקבל מודל שפה שמותאם בדיוק לעסק שלך", מסבירה קליינמן. 

"מהרגע הזה, אפשר ‘לשחק’ עם הנתונים בצורה אינסופית. אני יכולה לעשות אנליזות, לשפר את הדרך שבה אני מנהלת את האופרציה, לחזות דברים בצורה טובה יותר, והכי חשוב - אני יכולה לדבר עם הנתונים שלי בשפה טבעית. אני פשוט מבקשת מהמודל לייצר לי גרפים, טבלאות או כל דבר אחר, משהו שבעבר היה לוקח שעות ואפילו ימים". 

לאחר שהדגימה מפיתוח ה-AI לעסקים, קליינמן הוסיפה: "זו הולכת להיות הדרך החדשה לניהול חברות - קבלת החלטות עסקיות שמבוססות על דאטה. אמנם אנחנו עוד לא שם במובן של חברות שמנהלות את עצמן, אבל זה כבר צעד ענק בכיוון. מנהלים יכולים כבר עכשיו להיעזר במודל שפה ולקבל החלטות הרבה יותר מדויקות שמבוססות על הנתונים שלהם".

עוד מידע שסיפקה קליינמן היה שהיא הצביעה על מי תהיה החברה הבאה ש-SAP תרכוש, ואמרה שזו תהיה חברה שעושה הטמעה ליישומים עסקיים ובשילוב של בינה מלאכותית.

*** גילוי מלא: הוועידה בשיתוף בנק הפועלים והפניקס. בחסות: אל על, בזק, נספרסו, וולט, דל, ההסתדרות הרפואית בישראל, אנרג'יאן, קק"ל, בלקרוק, פלייטיקה, מטא, שטראוס, קבוצת בז"ן ו-MSCI; ובהשתתפות: מקורות, נמל אשדוד ורשות החדשנות.