דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו, לאומי שוקי הון: "גוברים הסיכויים להורדת ריבית בנק ישראל" ■ "בתנאים הנוכחיים לא בלתי נמנע כי העלאת הריבית בארה"ב תידחה אף לשנת 2016"
קובי נימקובסקי, מנכ"ל בית ההשקעות אלומות: "אני הייתי מתרחק מהשוק הסיני. לדעתי הירידות החדות שנרשמות שם לאחרונה הן בעיקר ירידה פסיכולוגית"
הבנקים אמנם קיבלו ארכה עד לחודש דצמבר כדי להתחיל בהקלטות, אך מתכוונים להמשיך ולהילחם כנגד היוזמה ■ מטרת ההוראה: לרסן את השיווק האגרסיבי של ההלוואות למשקי-בית
תחזיות האינפלציה לשנה הקרובה ירדו ל-0.7%, לעומת 1% ביולי ו-1.1% ביוני
ב-BDO זיו האפט סבורים כי ההגבלות של בנק ישראל על שכר היו"רים בבנקים חמורות מדי, שכן שכרם נמוך ביחס למגזרים אחרים ■ "עלות שכר של כ-3.5 מיליון שקל לשנה ליו"ר ובמקרים קיצוניים 5 מיליון שקל לשנה - סביר בהחלט"
מה דומה (ומה שונה) בין מקבלי ההחלטות בבייג'ין לירושלים?
העלאת המס על הבורסה ב-2012 לא הגדילה את ההכנסות ממסים של הממשלה, מכיוון שנעשה פחות כדאי עבור הציבור להחזיק בנכסים פיננסיים - כך קובע מחקר חדש של בנק ישראל ■ המס על הבורסה (איך מקבלים החזר מס?)
כלכלני לאומי: "בחודשים הקרובים, נראה שהפעילות בשוק הדיור תוסיף להתאפיין ברמה גבוהה של אי-ודאות, הן בצד הביקוש והן בצד ההיצע"
ירידה לעומת חודש יוני אולם עלייה חדה מאוד של יותר מ-30% בהשוואה להיקף המשכנתאות שנתנו הבנקים בחודש יולי 2014, שעמד על כ-5 מיליארד שקל
הפרוטוקולים מישיבת הריבית האחרונה חושפים: בבנק ישראל לא מודאגים מהזינוק ברכישות דירות ובנטילת משכנתאות ■ מה כן מטריד אותם? "חששות כי יעד הגירעון בתקציב יהיה גבוה ויביא לעליית משקל החוב בתוצר"
פלוג: "בנק ישראל תומך במתווה הגז, אך יש לקבוע אבני-דרך לפיתוח 'לוויתן' ולהכניס מנגנון שיגן על הצרכנים בישראל מפני תמחור מונופוליסטי"
פלוג צודקת: הרחבת שוק האשראי לצרכנים הוא מהלך מסוכן ולא פשוט בכלל
הוועדה, שהוקמה לפני כשנה, ממליצה להפעיל את המאגר באמצעות חברה פרטית ולהתנות את מסירת המידע בהסכמת מבקש האשראי
המתיחות בין השניים - על רקע התנגדות בנק ישראל ליוזמות שר האוצר בענף הבנקאות
בבנק ישראל תומכים ברפורמות הכלולות בחוק ההסדרים אולם מזהירים כי השינוי שנועד לאפשר גיוס אג"ח לחברות ציבוריות לצורך מתן אשראי "עלול לייצר סיכונים לצרכנים, לעסקים קטנים ולמשק בכללותו"
במשרד האוצר מתעקשים להתעלם מהשפעתו המכרעת של שער החליפין על הכלכלה
אינפלציה ישראלאמיר ירוןבנקים בישראלדולר שקלהמומלצותכלכלת ישראלמאקרו ישראלמשכנתאריבית בנק ישראלשקל