טבעונות

כתבות אחרונות

 
ראשי ביונד מיט בהנפקת החברה בוול סטריט / צילום: Reuters, BRENDAN MCDERMID

הבעיות האמיתיות של ביונד מיט: נקניקיות עייפות, הפסדים גדלים וחוב מצטבר

המייסד והמנכ"ל איתן בראון מתקשה לנהל את צמיחת פעילותה של יצרנית המזון מבוסס הצומח, כך לדברי כמה עובדים כיום ולשעבר, שמודים: "להתנגד לאיתן זה מאוד קשה" • מאז ההנפקה המוצלחת ב-2019 החברה פיטרה סדרה של מנהלים בכירים, הפסידה כסף וצברה חובות, והמניה נחתכה ב-12 החודשים האחרונים ב-83%

The Wall Street Journal 23.11.2022
ארוחה טבעונית / צילום: Shutterstock

לקראת יום הטבעונות: באילו ערים מוותרים הכי הרבה על בשר?

1 בנובמבר הוא גם יום הטבעונות הבינלאומי, ולפי נתוני חברת סיבוס, במהלך שנת 2022 בוצעו בחברה כ־105 אלף הזמנות ממסעדות טבעוניות, לעומת 90 אלף במהלך 2021 כולה • וגם: משרד הפרסום שיטפל בתקציב שיאומי • אירועים ומינויים

שירה ספיר וגלית חתן 31.10.2022
אברהם מבורך, מייסד Kiki / צילום: יח''צ

מיזם האירועים ש"תפס" את בעלי מקס סטוק יוצא לגיוס המונים

מיזם KIKI, מעין מרקט פלייס ומתכנן וירטואלי לאירועים, יוצא לקמפיין גיוס המונים באמצעות fundit במטרה להשיג מהציבור 4 מיליון שקל • וגם: סטודנטים ממכללת תל חי פיתחו אצבעות גבינה טבעוניות לילדים וזכו במקום הראשון בתחרות הבינלאומית לטכנולוגיות מזון IFT • אירועים ומינויים

גלית חתן 11.08.2022
טרייפל משמש / צילום: Shutterstock

שבועות טבעוני: מתכון שגם אוכלי גבינות יעמדו בתור כדי לקבל פרוסה ממנו

זה שאתם נמנעים ממוצרי חלב לא אומר שאתם לא יכולים ליהנות מקינוח לשבועות: 
טרייפל טבעוני עם ליים ומשמשים • תרשמו מתכון

רועי ירושלמי 04.06.2022
שירי סאבין ומולי אלון, מייסדי פלנטי / צילום: הלל סאבין

הזוג שהפך לטבעוני ופתח מעדניית בוטיק: "ההוצאות של מפעל קטן עצומות ביחס ליכולת שלו להתקיים"

שירי סאבין (38) ומולי אלון (36) מרעננה - מנכ"לים משותפים של פלנטי, חברה לפיתוח, ייצור ושיווק מוצרים טבעוניים • בזוגיות פלוס 1 • "השאיפה המרכזית שלנו היא לגייס הון כדי להוזיל את המחירים לצרכן ובנקודת המכירה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 02.06.2022
הבשר המתורבת של אלף פארמס / צילום: שלומי יוסף

המנגל הלאומי: בשר מתורבת יוביל את ישראל לעצמאות תזונתית

ביס אחר ביס מפלסת ישראל את דרכה לצמרת המדינות המובילות בתחום הבשר המתורבת • איך יוביל את הדבר לעצמאות תזונתית, ולמה זו בשורה טובה לא רק לקרניבורים שבינינו?

ידידיה טוביה 08.05.2022
תחליפי בשר של החברות ביונד מיט ואימפוסיבל פודס / צילום: Shutterstock

סטייק בצלחת פטרי: הכסף הגדול מתחיל לזרום לשוק תחליפי הבשר

שיקולי בריאות ומוסר, ונזק אקולוגי עצום, דוחפים חברות פודטק רבות למרוץ אחר תחליפים הולמים לבשר • המימון לתחום תופס אף הוא תאוצה ובשנת 2021 זרם אליו הון סיכון בהיקף שיא של כ-39 מיליארד דולר, ונראה שהגיע הזמן לכלול בתיק ההשקעות חשיפה כזו או אחרת לענף הרב-תחומי הזה

דרור קרני 10.04.2022
שיירות של פליטים שמנסים לחצות את הגבול למולדובה / צילום: Associated Press, Aurel Obreja

המלחמה באוקראינה לא עושה דרמה בשווקים? זה האפקט הפסיכולוגי

מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה עולה השאלה איך ייתכן שהבורסות לא צונחות בדרמטיות, ואפילו נרשמות עליות בחלק מהזמן • לא בהכרח נכון להסביר את המצב באמצעות מושגים כלכליים, אלא צריך לגשת לממד הפסיכולוגי - המשקיעים והצרכנים נמצאים בשלב ההכחשה • וגם: איך כל זה קשור לטבעונות?

אריאל פלג 02.03.2022
מיכל פלג, בעלת חברת מיקול micol מגבנה מהצומח / צילום: זיו שדה

החלום על עסק של גבינות טבעוניות התגשם, ואז הגיע משבר הקורונה

מיכל פלג, בת 47 מהוד השרון • מקימת ובעלת חברת מיקול micol מגבנה מהצומח • "שוק הטבעונות צמא למוצרים חדשים, ויש מקום לחדש ולהמציא כל הזמן" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 26.02.2022
העוף המתורבת של פיוצ'ר מיט / צילום: יח''צ Future Meat

הכי הרבה אי פעם עבור בשר מתורבת: פיוצ'ר מיט הישראלית גייסה 347 מיליון דולר

גיוס הענק של החברה מרחובות הוא הגבוה ביותר אי פעם בתחום הבשר המתורבת בעולם • לפי הערכות של גורמים בשוק, שווי החברה לאחר הכסף עומד על יותר מ-900 מיליון דולר • פיוצ'ר מיט תקים בשנה הקרובה מפעל ראשון מסוגו בארה"ב ועשויה להיות מהחברות הראשונות בעולם שיוציאו מוצר לשוק

שני אשכנזי 18.12.2021
uncle arnies

מתחליפי בשר ועד סו-שף רובוטי: הטרנדים החמים של הפודטק לשנת 2022

השילוב בין חיבה מופגנת למזון, היכולות הטכנולוגיות של "אומת סטארט-אפ" ומורשת חקלאית מפוארת הפכו את ישראל למעצמת פוד-טק ושחקנית משמעותית בשוק הגלובלי • לקראת תחילת 2022, להלן מספר טרנדים שיבלטו מאוד בשנה הקרובה

אריאל פלג 06.12.2021
התחליף הטבעוני לטונה של אסם. שוק הטונה בישראל נאמד בכ-700 מיליון שקל בשנה / צילום: אסם-נסטלה

אסם-נסטלה משיקה תחליף טבעוני לדג טונה

בשלב הראשון המותג VUNA יימכר במארז קפוא שמכיל 300 גרם, ובשלב הבא תיתכן גם גרסת שימורים • רשת בתי הקפה לנדוור תהיה הראשונה לשלב את המוצר בתפריטיה, ולאחר מכן הוא יימכר בחנויות טבע ולבסוף גם ברשתות המזון

מיכל רז-חיימוביץ' 19.10.2021
כיפאח דסוקי, בעלת ''מטבח של שלום'' - משלוחי מזון טבעוני מהמטבח הערבי / צילום: תמונה פרטית

"את מענקי הקורונה כבר הספקתי 'להחזיר' למס הכנסה. הייתי רוצה להתרחב"

כיפאח דסוקי, 33, מכפר פרדיס, בעלת "מטבח של שלום" - משלוחי מזון טבעוני מהמטבח הערבי, הוציאה עצמאית ספר מתכונים בשם זהה • "אני לא ישנה, לא אוכלת, שכחתי מה זה טלוויזיה. רק העסק. אבל לא מתלוננת, זה מדהים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אלכס נימלמן 30.08.2021
מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל / צילום: אורן דאי

גבינות ותחליפי בשר לשוק הטבעוני: לאומי פרטנרס תשקיע 55 מיליון שקל ב"משומשו"

ההשקעה תתבצע בחברת Vgarden, בעלת המותג שבבעלות קיבוץ גן שמואל וחברת הדר פוד טכנולוג'י • מנכ"ל לאומי פרטנרס, אבי אורטל: "שוק הפודטק הבינלאומי הוא שוק עצום, שנמצא רק בתחילת דרכו"

רועי ויינברגר 04.08.2021
משה בר סימן טוב / צילום: איל יצהר

ממשרד הבריאות לוול סטריט: זו המשרה החדשה של משה בר סימן טוב

משה בר סימן טוב, שהיה מנכ"ל משרד הבריאות, מונה לדירקטור ב-Uphealth האמריקאית • בנוסף לתפקיד זה, הוא משמש כחוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי, ולאחרונה הצטרף כדירקטור לחברת נופר אנרגיה • וגם: המיליון הראשון, נפרדים מהחד"פ, מצנח הזהב וחדשות טובות • אירועים ומינויים

גלית חתן, גלי וינרב ושני אשכנזי 12.07.2021
שייק חלבון / צילום: Shutterstock

החברה שהצליחה לייצר תחליף חלבון טבעוני - ומזנקת בבורסת ת"א

חברת הפודטק נקסטפרם, שפיתחה תחליף חלבון שמבוסס על שמרים, הודיעה על הצלחה בפיילוט ייצור בקנה מידה תעשייתי • המניה נוסקת עשרות אחוזים

אסנת פרץ 06.06.2021

   123456   

   נמצאו 94 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 6