תרבות

יין

כתבות אחרונות

 

היין שנדד מארצות הצפון לישראל ויכול לפאר את שולחן החג שלכם

החלטתם על תפריט לארוחת החג ומתלבטים איזה יין יתאים? לכו על ריזלינג

ענת אגמון 14.09.2023
מימין: סמיון 2022, ''הקואופרטיב הצפוני''; ''לה שבליזיין'', שבלי פרמייה קרו, פורשום; ''אסטזארג'', קוט דה רון, דומיין דה פיירדון; פרודוטורי דל ברברסקו, ברברסקו רבאייה ריזרבה

מאזור שבלי ועד רמת הגולן: כמה מהיינות הטובים נעשו בקואופרטיבים שיתופיים

יותר ממחצית מכמות היין שמיוצרת באירופה מגיעה מיקבים קואופרטיביים. איגום המשאבים מאפשר למגדלים קטנים להפוך לקהילה וליהנות מייננות מקצועית המבוססת על שיתוף ידע ומהכח השיווקי של המספרים הגדולים

ענת אגמון 24.08.2023
קוקטייל Chacho loco של בר שירה / צילום: בן יוסטר

כך תהפכו את היין האדום למשקה מרענן גם בשיא החום

אחד הטרנדים הבולטים בעולם הקוקטיילים הוא שימוש ביינות • השילוב בין היצירתיות של מיקסולוג מוכשר לבין האלגנטיות של היין, מעניק פתח לעולם חדש של ניחוחות, טעמים ומרקמים

ענת אגמון 10.08.2023
מימין: ''גולדן סלופס''; ''דוג פוינט סקשן 94''; ''אלטה'' מיקב קאטנה; ''דומיין סרין''. צילום: יח''צ

ערכים קלאסיים וייננות מודרנית: יינות עולם חדש שכדאי להכיר

יינני העולם הישן ראו ביין מוצר טבעי־אמנותי • יינני העולם החדש שמו את הלקוח במרכז וניסו לקלוע לטעמו, כי להשקפתם היין הוא מוצר מסחרי

ענת אגמון 27.07.2023
המידע שמתגלה מהתוויות שעל בקבוקי היין

המידע שמתגלה מהתוויות שעל בקבוקי היין

תווית טובה היא לעיתים קרובות המקום היחיד בו ניתן ללכוד את תשומת הלב של הלקוחות • היא חושפת את הערכים שבבסיס היין, את הייחוד וטכניקת העשייה שלו, מי עשה אותו ולאיזה קהל הוא מיועד

ענת אגמון 13.07.2023
כרזות הסרטים המומלצים: דרכים צדדיות, Red Obsession ו-SOMM צילומים: ויקיפדיה

כל סדרות הטלוויזיה והסרטים על עולם היין ששווה לצפות בהם

סדרות, יצירות דוקומנטריות וסרטים בהם מככב עולם היין • רשימת המלצות כולל היינות המתאימים שילוו את חוויית הצפייה

ענת אגמון 29.06.2023
התאמת יין לאוכל במסעדת ''היבה'' בתל אביב (מימין): יין צהוב של יקב פומה שאטלאן מארבואה לצד מנת תפוח אדמה; פואי לושה מיקב ז'ול דז'ורנה לצד מנת צ'וואנמושי סרטנים ושרימפס; לבירינט של משפחת סקוראס מהפלופונס ביוון לצד מנת טרין זנב שור, קרם מלוחייה ותות עץ / צילום: בן לבבי

להתאים את היין לאוכל: הדרכים הנכונות לעשות את זה

ליין יש יכולת ייחודית לשדרג את חוויית הסעודה, לרומם את טעמי המאכלים ולהוסיף מגע של תחכום לארוחה כולה • תפריט יינות מתייחס לאופי המסעדה, לשף ולמקורות ההשראה שלו, לעונה ולאקלים, לחומרי הגלם, למידת החריפות של המנות ועוד • בדוגמאות שלפניכם תגלו את אלו שעושים את זה כמו שצריך

ענת אגמון 15.06.2023
שוקי ישוב, אלעד כץ ואיל דרורי מיקב ''עגור'' / צילום: קארין ראבנה

יקבי הבוטיק מעבירים את המושכות לדור ייננים צעיר

אנשי חזון הם לעיתים קרובות אנשים דומיננטיים, שמתקשים לוותר על השליטה, ולא לכולם יש צאצאים שמעוניינים או מסוגלים להיכנס לנעליהם • אחד הדברים המשמעותיים במעבר בין־דורי ביקב הוא להבין את המוטיבציה של בני המשפחה

ענת אגמון 01.06.2023
בר היין ''בוקה'' באבן יהודה / צילום: רעי סולש

מחיפה ועד אילת: ברי היין מציעים אפשרות בילוי עדכנית וקלילה

יינות טובים ומנות קטנות ומסוגננות • באילו ברי יין כדאי לבקר? רשימת המלצות

ענת אגמון 18.05.2023
מימין: האחים זאבץ' לוסט אנד פאונד; פיטאפרטה לראנחה מקאניקה; וורליץ, גלוק; אליזבטה פוראדורי פונטנאסאנטה - מאנזוני ביאנקו / צילום: אלי כהן, יח''צ

היכרות עם הצבע שכבש את הדור החדש של שותי היין

יין ״כתום״ הוא יין לבן שנעשה עם השרייה או מיצוי של קליפות ענבים, המעניקות לו גוונים ממשפחת הכתום - מזהוב עד ענברי עמוק ומכתום עד אוקר

ענת אגמון 04.05.2023
היינן ניר שחם, מבעלי יקב שורק / צילום: יח''צ יקב שורק

יקב שורק: ממחוללי מהפכת היין הישראלית

היקב, שהשנה חוגג 30 להיווסדו, הוא ממוסדות היין החשובים במדינה • עם מאות מכלי תסיסה, בית ספר וסדנאות אורח של טובי המומחים בענף, כמות הידע שמצטברת במקום כמעט בלתי נתפשת

ענת אגמון 27.04.2023
''טאנאהיל'', ''אזורש וויין קומפני'', ''סאן לורנזו'', ''טרנזאדו'' / צילום: יח''צ

מסיציליה ועד רמת הגולן: היכרות עם היינות הוולקניים

זני הענבים שגדלים בקרקעות עשירות מינרלים, שנוצרו במהלך פעילות געשית, מפיקים יינות בארומה מינרלית-געשית, שהולכים וצוברים להם קהל מעריצים אדוק

ענת אגמון 13.04.2023
נופי טוסקנה / צילום: Shutterstock

היכרות עם מגוון היינות האיכותיים שיש לטוסקנה להציע

אזור היין במרכז איטליה עובר בעשורים האחרונים מהפכת איכות שקטה ומציע מבחר מרשים של יינות איכותיים ומפתיעים, שרובם מופקים מזן הענבים "סנג'ובזה"

ענת אגמון 04.04.2023
''קלו סיבון'', ''טאבל'' של שאטו ד׳אקריה, ''דידו'' של לה אוניברסל, ''דופ'' של קלאוס פרייזינגר, ''רוזבלאד'' של שאטו ד’אסטובלון / צילום: יח''צ

איך הרוזה טיפס לראש רשימת היינות המבוקשים ביותר?

הרוזה חייב את צבעיו היפים, מוורוד שקוף עד סלמון כהה, לטכניקת העשייה שלו ולקליפתם של הענבים האדומים • היכרות עם כמה מהיינות, כולל אלו שעושים סלבס כמו קרלה ברוני וניקולא סרקוזי

ענת אגמון 30.03.2023
מימין: ליטל עובדיה, מיקה רן מנדל, דנה בני, מיכל אקרמן צילומים: יעל שלח, באדיבות המצולמות

עם הרבה חוצפה וחזון: כך הנשים כבשו את עולם היין בישראל. כתבה שנייה בסדרה

ליטל עובדיה מיקב "תל" במושב שעל עושה יינות זניים בלבד, בלי אלכוהול גבוה, הבשלה מוגזמת או תיבול של עץ • מיקה רן מנדל מיקב "מנדל" מייצרת יין במינימום התערבות • דנה בני מיקב "ננה" מפיקה בלנדים אדומים • מיכל אקרמן התפרסמה ברחבי העולם בזכות חקלאות מתחשבת בטבע שהנחילה ביקב "תבור"

ענת אגמון 23.03.2023
מימין: ניצן סברסקי, הלה בוז׳ו, שרון כהן, אורנה לב / צילום: דוד סילברמן

הכירו את הנשים שמובילות את תחום היין בישראל ואת היינות הנפלאים שהן עושות

הכורמות, הייננות וניהול היקב הן מלאכות פיזיות ואינטנסיביות שדורשות בעונות השיא שלהן התמסרות מלאה • רק קומץ נשים ישראליות בחרו לבטא את עצמן בתחום התובעני הזה, והן בבחינת חלוצות מחנה שגדל לאיטו

ענת אגמון 09.03.2023

   12   

   נמצאו 28 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 2