פירות ים, אומרים בצרפת, אוכלים רק בחודשים שבשמם נמצאת האות ר׳. בישראל הים התיכון מתחיל להתקרר קצת רק עכשיו, כמעט חודשיים מאז ספטמבר. לרגל פתיחת עונת פירות הים (והדגים השווים): 5 המלצות למנות דגים ופירות ים - ועוד 3 למקומות שכיף להצטייד בהם הביתה.
שאראק | תל אביב
שאראק עברה מספר גלגולים, בתומם הגיעו לכאן לפני כחודשיים צמד שפים צעירים, מאור זרגרי ורוסלאן אוסוב, יוצאי טוטו, שיצרו כאן, ובכן - מסיבה. נכון לעכשיו זוהי אחת המסעדות המהנות בתל אביב, וגם המשתלמות שבהן, שמתבססת על מנות דגים.
מסבחה ב''שאראק'' / צילום: איתן וכסמן
המנות משלבות טעמים מזרח-אסיאתים ומזרח- תיכוניים יחד - במנות כמו דג מרלן מטוגן ברוטב נאם פלא, סיגר אימתני באורך אמה ממולא דג ים וצלחת חריפים שהייתי באופן אישי מוכן להתגורר בה, בין הלחם לסחוג.
● שאראק. בן יהודה 120, תל אביב
חמארה תלפיות | חיפה
שוק תלפיות שבשכונת הדר בחיפה יתחדש בקרוב במתחם חדש במבנה השוק ששומר - חלק מרנסנס שמתרגש על האזור כולו. החלוצה במתחם, שכבר מוקפת בשלל מסעדות שוק נהדרות שהצטרפו אליה היא "חמארה תלפיות" שבבעלות אילן פרון. בר יין ודגים מהמבחר המקומי, שמוגשים באופן לא-מתחנף - נניח, חסילונים מקומיים בחמאת ברנדי ומיץ רימונים או סשימי לוקוס לבן על קרם פיסטוק וסליקורניה.
חסילונים מקומיים בחמאת ברנדי ומיץ רימונים בחמארה תלפיות / צילום: אילן פרון
● תלפיות. שוק תלפיות, חיפה
אורי בורי | עכו
השף אורי ירמיאס פתח לאחרונה מחדש את מסעדתו, שנשרפה במהומות בעכו במאי האחרון. לצד התפריט א-לה קארט שמשלב בין דגים ופירות ים מהשוק הסמוך, מומלץ ללכת על ארוחת הטעימות החוויתית של השף העבדקן.
זו כוללת בין השאר חסילונים נאים ומוחמצים בלימון, או שרימפס עם אבוקדו, זיתים דפוקים ושמן חריף, וכן שלל מנות פורל מהדן שכה אופנתי כעת ושירמיאס היה מהראשונים לאמץ, כבר לפני עשרים שנה.
לא לוותר על הכנאפה לקינוח.
● אורי בורי. ההגנה (רחבת המגדלור)
טורקיז | תל אביב
השף רז סלע הפך בבואו לפני מספר שנים את מסעדת טורקיז, שתמיד הייתה טובה - למסעדה מצוינת. איכות הדגים כאן והמבחר שלהם - כולל שלל דגי ים פחות מוכרים - הוא כמעט יחיד מסוגו בארץ.
לצד מנות קלאסיות וקבועות בתפריט - כמו פלטת הקרודו המפורסמת של הדגים הנאים, מככבים גם מנות מפירות ים ודגי ים משתנים: שרימפס קריסטל שמנמנים ברוטב זיתים ועגבניות וכן איילת הים, דג שניזון בעצמו מפירות ים, מה שניכר גם בטעמו, עם שיערות קישואים וברוטב עגבניות חמאתי. לא זול, אך מצוין.
● טורקיז. סי אנד סאן
שילה | תל אביב
שרון כהן הוא אייקון בקטגורית המסעדות שמתמחות בדגים. שילה היא מגדלור יציב של איכות ובר היין החדש המדובר ג׳נגו, שנפתח מולה, נהנה מבאז ומביקורות חיוביות. תפריט המסעדה כולל להיטים כמו כדור אבוקדו ממולא בטרטר דג ים, קרפצ׳יו שרימפס קריסטל, ניוקי בחמאה לבנה עם סרטנים ושרימפס ורביולי סרטנים.
כדור אבוקדו ממולא בטרטר דג ים ב''שילה'' / צילום: יונתן בן חיים
● שילה. בן יהודה 182
פסקדו | אשדוד
מסעדת השף של יחי זינו היא כנראה הכשרה הטובה בישראל - הכי ללכת עם ולהרגיש בלי. פייבוריטית אישית היא נתחי דג-ים בקונפי חם של שמן זית, שום ופפרונצ׳יני. שיר אהבה למסעדות הדגים של סן סבסטיאן ומדריד.
נתחי דג-ים בקונפי חם של שמן זית, שום ופפרונצ׳יני בפסקדו
● פסקדו. טיילת מרטין בובר, כשר
דגים הביתה | 3 המלצות
חנות דגים, כמו קצבייה, היא עניין גאוגרפי. מי שגר בחיפה לא ייסע לדייג יפואי, ולהפך. חנויות הדגים שבהן אני קונה באופן אישי דגים - נמצאות בהתאם ליד ביתי ובאזור תל אביב.
● פישופ שבשרונה מרקט - בית מרקחת נטול-ריח ובבעלות של ספק הדגים זיקו, שאמון על היצע הדגים של רבות ממסעדות השף הטובות של העיר. המחירים לא זולים - אבל האיכות של דגי הים ופירות הים בהתאם, כמו גם השירות, הניקוי והפילוט המקצועי של הדגים. את הכל, אגב, אפשר גם לאכול במסעדה הצמודה לחנות, באותו השם.
● מוסי פנסטר הדייג שבשוק הכרמל - שמספק דגים בין השאר לאחיינו, השף המוערך מוטי טיטמן ממלגו ומלבר (גם היא אחת ממסעדות השף הטובות בישראל) - הוא עוד מוסד דגים תל אביבי ומומלץ. עצירה נהדרת להצטיידות בסשימי, פילטים ועוד - רצוי בימי חול, אז יש פחות תור במקום.
עיסא הדייג ביפו, כוכב הוולט, היא תגלית שהגעתי אליה בימי הסגר. משלוח נוח ומשתלם יחסית של דגים עד הבית. המבחר כולל דגים ופירות ים קפואים לצד לברק, מוסר ועוד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.