לדברי לורנס סאמרס, המשק הישראלי רשם הישגים יוצאי דופן במשך שנות קיום המדינה בהתחשב במלחמותיה ובאיומים המתמידים שהיא נאלצת להתמודד עימם
אתמול אמר שר האוצר כי תקציב דו-שנתי מתחייב נוכח המצב הכלכלי הקשה במשק: "מצב חירום לא שגרתי מחייב צעדי חירום לא שגרתיים" תקציב המדינה צפוי לעבור בקריאה שנייה ושלישית ב-15 ביולי
ברקליס: "רוב המשקיעים מתעסקים במניות ספציפיות, ומעודדים מהמלצת "תשואת יתר" למשק, יותר מאשר באירועים הגיאופוליטיים" עם זאת, מציינים: "המשק הישראלי ימשיך בדפנסיביות שלו, ובכך יציג תשואת חסר ביחס לשווקים המתעוררים"
הכלכלן מהאוניברסיטה העברית אמר את הדברים לפני הדיון על המשבר הכלכלי בכנסת: "חשוב מכל להיזהר מרעיונות מסוכנים כמו ביטוח ממשלתי על אג''ח קונצרני. ההצעה הזאת גרועה מי שהציע את הרעיון או שלא מבין בכלכלה או שלא הקדיש לה מספיק זמן"
הבעלים והיו"ר של בית ההשקעות סיגמא בראיון ל"גלובס": "אני חושב שעדיף שבנימין נתניהו יהיה גם שר האוצר" "את המיתון הגדול בישראל כבר עברנו ב-2004. לכן המיתון הנוכחי יהיה בעוצמה יותר נמוכה ולטווח קצר יותר, ויש סיכוי טוב שעד סוף השנה הנוכחית נצא ממנו"
4 מתוך 5 חברי הפורום המוניטרי המצומצם המליצו לנגיד להוריד את הריבית ב-0.25% בלבד - וכך לבסוף עשה פישר בנאום לפני שבועיים: "אין מלכודת נזילות, נבדוק המשך הורדת הריבית"
הכלכלנים: שוק המניות הישראלי הביס את המתחרים מתחילת 2009 - בין השאר בגלל תגליות הגז, "אפקט ינואר" והיותו של השוק דפנסיבי על תוצאות הבחירות: "ממשלת אחדות אינה סבירה"
בשוק ההון לא מופתעים מהורדת תחזית הצמיחה של בנק ישראל ורד דר, פסגות: "ההגדרה המקובלת למיתון מתאימה יותר למשק האמריקני. לצורך מצב של מיתון בארץ מספיקה צמיחה של 1.8% כדי להכריז על מיתון - כי יש להתייחס לתוצר לנפש"
איילת ניר: "צריך לזכור שיש פה השפעת קצה: ברגע שברבעון הרביעי ירדנו נמוך יותר, זה אומר שב-2009 כולה התחזית תהיה נמוכה יותר, בגלל הנקודה הנמוכה יותר שאיתה אנחנו מתחילים את השנה. אם זה הסוף או לא - אף אחד לא יודע, זה תלוי מה יהיה בהמשך" בנק ישראל עובר לתחזית מיתון: צמיחה שלילית של 0.2% ב-2009
פסיג, עתידן מאונ' בר-אילן שחזה את המיתון הנוכחי באמצעות "מודל גלי הצריכה": "אם חלוקת ההשקעות הנוכחית בישראל תימשך, נפספס חלון הזדמנויות שיאפשר לנו לסגור את העשור השני של המאה בין 15 ואפילו 10 המדינות המפותחות בעולם, עם צמיחה של יותר מ-5%-7%"
כלכלני ה-IMF: "יש מקום להורדות נוספות בריבית בנק ישראל" "אם מדיניות אמינה, תיאום אפקטיבי ובהירות המטרות ימשיכו לקבוע את הסטנדרט שבו יעמדו היוזמות הבאות, ישראל תעבור את המשבר בהצלחה"
"צריך להימנע ממפולת של המערכת הפיננסית בישראל ולתמוך בשכבות החלשות במיוחד" "התחתית כבר נראית באופק" "התוכניות של לספק עבודה פתאום לא יצליחו. לא תהיה עבודה, תהיה אבטלה ואין שכבה שלא תיפגע"
מדד האמון הישראלי ירד ב-4.9 נקודות, ואילו המדד המורחב - הכולל את הציפיות משוק העבודה - צלל ב-10.4 נקודות
התחזית הקודמת עמדה על "חיובי" סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית אישררה את הדירוג הקיים - "A" ואת יתר הדירוגים והתחזיות של ישראל בנק ישראל: "יש לנו אמון מלא ביכולת של המשק הישראלי להתמודד בהצלחה עם המשבר הפיננסי וההאטה הצפויה במשק העולמי" משרד האוצר: "בטוחים ביכולתו של המשק הישראלי להתמודד עם האתגרים העומדים בפניו"
תחזית זו נמוכה מתחזית האוצר לצמיחה של 3.5% העומדת בבסיס תקציב 2008 המשנה לנגיד, צבי אקשטיין: "המערכת הבנקאית בישראל לא ממונפת ובהלימות הון גבוהה"
כלכלני מריל לינץ' מפרטים את 7 הסיבות לעוצמתה של ישראל עד כה, ו-7 הסיבות למה העוצמה צפויה להמשך עורכים השוואה בין ישראל לשווקים המתעוררים ומציינים כי למעו"ף תשואה עודפת של 17%
אינפלציה ישראלאמיר ירוןבנק ישראלגירעון (עודף) תקציבידולר שקלמאקרו ישראלמדד המחירים לצרכןמשרד האוצרצמיחהריבית בנק ישראל