שיתוף
צילום: עידן גור

צילום: עידן גור

מלאכת הבירה
אחרי שבחרו בדגנים, הוסיפו כשות ושמרים והמתינו לתסיסה, כל שנותר הוא למזוג וליהנות - בירות קראפט מפתיעות ומשובחות

כרמית יוכפז

30.04.2023

אש&Oak: בירות לא שגרתיות
באזור התעשייה שורק (נחם) בבית שמש נמצאת 'אוק אנד אש', מבשלת בירות קראפט אחרת. שני היזמים, אשר צימבל ולייבי צ'פלר, יחד עם יונינה פרידמן, מנהלת התפעול, מייצרים בירות בסגנונות מגוונים לצד משקאות אלכוהוליים, כמו ערק, לימונדות וסיידרים, עשויים עבודת יד, בתהליך ייצור בלתי מתפשר עד להשגת הטעם הנדרש. המשקאות זוכים לטיפול יצירתי במיוחד, חלקם מיושנים במכלי תסיסה וחלקם בחביות עץ אלון. הטעמים מאוזנים ומשלבים ריחות הדרים ופירות טרופיים לצד ניחוחות של דבש, קרמל ותבלינים מתוקים, הסיומת מרירה ומורכבת בדיוק כמו שצריך. "אנחנו עסוקים מדי יום בלהמציא את הדבר הבא ומחפשים את הריגוש שיגרום ללקוחות שלנו להגדיר מחדש את בלוטות הטעם ולהתמכר לאהבות חדשות", אומר אשר, שהחיבור שלו לבירה ולתרבות הקראפט הוא דרך חיים. תפנו לכם מקום לשמחה ולנחת עם הבירות של החברים מבית שמש, מדובר כאן באנשים עם לב ענק שיודעים היטב את העבודה.
ההגעה בתיאום מראש
https://oaa.co.il/

צילום: גיא חמוי

צילום: גיא חמוי

SCHNITT Brewing Company: בירות יצירתיות
'שניט', מבשלת בירה ופאב מבית 'פורטר אנד סאנס', ממוקמת באחת הפיאצות המקסימות בתל אביב: כיכר גבעון. יואב עלון, איתי לייפר ואמיר נוימן, בעלי המקום, לוקחים את הבירה המקומית צעד אחד קדימה ומציעים מגוון רחב ומתחלף של בירות קראפט מצוינות המיוצרת במקום, בתהליך מסורתי, החל מטחינת גרגירי השעורה ועד המזיגה לכוס. בתפריט כשישה עשר סוגי בירות ואוכל שכיף לאכול ליד, כשבכל שבוע מחליפות בירות חדשות וטריות את אלה ה'ישנות', בנות השבועיים. את הבירות ניתן לשתות רק במקום ואין אפשרות להשיג בשום מקום אחר. המבשלה נבנתה מאחורי
ויטרינת זכוכית, וניתן לצפות בתהליך הייצור: מהבישול דרך המעבר בצינורות אל מכלי התסיסה ומשם אל מכלי מזיגה, שמהם זורמת הבירה ישירות אל הברזים הצוננים. הרגישו חופשי לשאול על תהליך הכנת המשקה השמח הזה, והדרך הכי טובה לבחון את התהליך היא בוודאי לשתות הרבה בירה, לטעום את המגוון המתחלף באופן תדיר ובעיקר ליהנות
מבירות קראפט יצירתיות, צבעוניות, שמרימות את הלב.
פתוח שבעה ימים בשבוע מ-12:00 ועד לאחרון הלקוחות
https://www.schnitt.co.il/

צילום: עידן גור

צילום: עידן גור

HATCH: חגיגה של בירות טריות
'האטצ'' היא מבשלת בירה ירושלמית בלי פוזה. האוכל והבירות בבר המקסים בשוק מחנה יהודה מוגשים בפשטות, באותנטיות ובהודיה למזל ששיחק לאפרים גרינבלט, שמואל נקי, ישראל אטלו ואיתן פדנוס, שזוכים להתעורר כל יום ולייצר בירה. עבורם לבשל בירות במגוון סגנונות ולהגיש לאורחים אוכל איכותי - זוהי חגיגה חברתית קולינרית ותרבותית.
הכול התחיל בחצר של גרינבלט, שהחליט לבשל בירה ולהגיש לשכנים. השמועה על הבירה המעולה עשתה לה כנפים וכך כל שבוע הצטופפו בגינה אנשים נוספים לטעום בירות טריות. אווירת האירוח הביתי חסרת הגינונים מלווה את האטצ‘ לאורך הדרך: "אנחנו עוסקים בכימיה של מים ובירה ומביאים כוונה טובה והרבה אהבה ליצירה שלנו. כולי תקווה שחוויה זו מורגשת במבשלה, בשתיית הבירות ובאוכל המוגש בבר", אומר גרינבלט. אין ספק שהאטצ' הוא מקום מפגש מושלם של בירות, אוכל ונשמה.
א'-ה' 23:00-12:00, ו' 16:00-12:00, שבת 21:30 עד חצות (ביקור במבשלה שבאזור התעשייה תלפיות בתיאום מראש)
https://www.hatchbrewery.co.il/en/

צילום: עומר תורג'מן

צילום: עומר תורג'מן

שבט: בירה שמחברת בין אנשים
פרדס חנה, המושבה האקלקטית והמגניבה, עם השדות והמטעים הפסטורליים, הייתה
הבחירה הטבעית של ניל וסרמן עבור מבשלת הבירה והמזקקה שהקים. הרעיון לחבר טכניקות משני העולמות: בירה ותזקיקי דגנים, עובד כאן נהדר. ההשראה של וסרמן, היזם והבעלים, היה ברגעים של ביחד ובעיקר אותם רגעים שבילה עם השבט הפרטי שלו. מתוך החוויה הזו ולצד התשוקה הגדולה לעולם הבירה, יצא ניל למסע ברחבי העולם, לחקור וללמוד על מגוון בירות ומשקאות אלכוהוליים. כך נולדה לה מבשלת 'שבט'. במקום תוכלו למצוא בירות טריות, לא מפוסטרות ולא מסוננות, במבחר טעמים וארומות מעודנות, לצד כאלה עם טעם מעט עוקצני ומשקאות חריפים משובחים. דרך המשקאות שמייצרים כאן באהבה אין קץ והרבה ידע, מבקשים לייצר ב'שבט' מערכות יחסים: מפגשים מהנים, קשרים, חוויה אישית מיוחדת. אם אתם רוצים למצוא את הקראפט האחת, המדויקת
בול עבורכם, הצטרפו למדורת השבט של ניל, מובטחת לכם חוויה אמיתית של ביחד. בימים חמישי ושישי פועל במקום בירגרדן, עם מגוון משתנה של בירות ואוכל שבא טוב ליד.
ד'-ה' 23:00-17:00, ו' 16:00-10:00
https://shevet-beer.co.il/

צילום: עידן גור

צילום: עידן גור

אלכסנדר: בירה ישראלית אולימפית
כשאורי שגיא, טייס, יזם וחובב בירה מושבע, לא מצא בארץ בירה קראפט ישראלית אמיתית, הוא החליט לייצר אחת בעצמו. ואם כבר בירה, אז לא סתם בירה ישראלית אלא כזו שתעמוד בשורה אחת עם מיטב המבשלות בעולם. המבשלה שהקים לפני 15 שנה ממוקמת באזור התעשייה עמק חפר בסמוך לנחל אלכסנדר, ומשם שמה, ומייצרים בה מגוון בירות טריות, לא מסוננת ולא מפוסטרת, בטעמים נפלאים. במקום תמצאו מרכז מבקרים חדשני במיוחד, עשוי כולו קירות זכוכית המאפשרים הצצה לפלא. "בנוסף לטעם ולריח, חשוב לנו לעשות את הבירה שלנו מתוך גישה של מינימום פגיעה בסביבה, כך, למשל, אנו ממחזרים אנרגיה ומים וכל הפסולת שנוצרת בתהליכי הייצור ממוחזרת כמזון
לפרות", אומר שגיא. הבירות המיוצרות במבשלה זכו במגוון מדליות ופרסים באולימפיאדת הבירה בגרמניה. אם אתם מחפשים בירה ישראלית, שעושים ישראלים שאוהבים בירה וא.נשים, בואו למבשלה ולמרכז המבקרים ותרימו לבירה שמביאה הרבה כבוד.
א'-ה' 17:00-09:00, סיורים וטעימות בימי שישי בתיאום מראש
https://www.alexander-beer.co.il/

עוד כתבות

עיצוב: בר סילוני / צילום: אלון פלר
חדשות העיצוב: תערוכות, פתיחות, אדריכלות, שימור ועוד
נגה משל
צילום: Sasa Danilovic
בין אמסטרדם, פריז ותל אביב: עיצוב בית באון ליין - יש דבר כזה
יפעת ביטון
צילום: קבוצת גורדון תיירות

מקודם

שייט נהרות במצרים ועוד יעדים ייחודיים לבני הגיל השלישי
רועי צור
צילום: כדיה לוי
השאלון // מה החלום של מורן סמואל?
מור פלד

© כל הזכויות שמורות לגלובס