הפילוסוף הצרפתי הידוע פרופ' ברנאר אנרי לוי מוקיע את החברה האמריקנית: "מקדשת את קובלנת הקורבן" ■ "האמריקנים הפכו את שטראוס-קאהן לסמלה של צרפת השחצנית"
למרות ששוחרר ממעצר בית, רבים סוברים כי שטראוס-קאהן לא יחזור למירוץ לנשיאות צרפת ברקע תדמיתו השלילית עקב האשמתו באונס ■ "הפגיעה בתדמית גדולה, הפרשה תיצמד לשמו"
אחרי האישור של האיחוד האירופי, השלב הבא הוא אישורה של קרן המטבע הבינלאומית שעתידה לאשר את החילוץ בגובה 3.3 מיליארד אירו, כבר בימים הקרובים
יו"ר קרן המטבע לשעבר השתחרר אמש ממעצר-הבית וחגג את שחרורו במסעדה בניו-יורק ■ מקור ל"פוסט": "החדרנית במלון קיבלה הרבה טיפים - ולא בגלל שהיא הביאה עוד מגבות"
על היתרונות הנשיים והנוספים של היו"רית החדשה של קרן המטבע, כריסטין לגארד
כחודש לאחר שראש קרן המטבע אולץ להתפטר, מודים החוקרים כי נחשפו חורים באמינות המתלוננת ■ החוקרים גילו שיחת טלפון של החדרנית שהתלוננה על האונס, הפוגעת באמינותה
האירו נחלש גם הוא מול השקל ונסחר תמורת 4.944 שקלים ■ "הדולר עשוי לרדת עד 3.3 שקלים לפחות" ■ הדולר נחלש גם מול המטבעות בעולם ברקע אישור תוכנית הצנע ביוון
ג'ייקוס דה לרוסיר, לשעבר יו"ר קרן המטבע הבינלאומית: "מעט מדי נעשה בתחום סקטור השירותים הפיננסים, בראי משבר החוב באירופה" ■ "יציבות ועוצבת האיחוד מובאים למבחן"
כלכלן בבית ההשקעות BNP Paribas בתחזית על כיוון האירו לאחר ההצבעה היום על תוכנית הצנע ביוון ■ "אם תאושר התוכנית, שער האירו יתקדם לכיוון ה-1.45 ביחס לדולר"
כריסטין לגארד תהיה האישה הראשונה המכהנת כיו"ר קרן המטבע מאז היווסדה ■ רוצה להיפגש עם קודמה בתפקיד, דומיניק שטראוס-קאהן, הנאשם באונס: "יש לי המון ללמוד ממנו"
(עדכון) - לאחר שנודע כי ארה"ב תומכת רשמית בשרת האוצר של צרפת, בחירתה כיו"ר קרן המטבע נראית כמעט סופית ■ לגארד נהנית כבר מתמיכת סין, יפן ומדינות אירופה
ר"מ יוון עומד השבוע במבחן חשוב עבור הכלכלה היוונית: אישור תוכנית הצנע הממשלתית לקראת קבלת סיוע פיננסי נוסף ■ כל מה שחשוב לדעת על השבוע הדרמטי ליוון בפרט, ולאירופה כולה
כך אמר המנכ"ל המשותף של קרן פימקו ■ "החוב של יוון גדול מדי והיא לא תוכל לצמוח עד שהבעיות הללו יפתרו. יותר ויותר מדינות באירופה 'ידבקו' מיוון"
נגיד בנק ישראל סטנלי פישר בראיון ל"פיינשל טיימס": "קשה מאוד לקבוע אם יוון תצליח להימנע מחדלות פירעון, יש להיזהר מהצהרות" ■ "הקריטריונים לבחירת יו"ר ה-IMF טכניים ולא רלוונטיים" ■ על האפשרות כי יעמוד בראש הבנק העולמי: "אסור להגיד כן להצעה שלא קיבלתי"
"זנחנו התוכנית לקבל הלוואה מקרן המטבע", אמר שר האוצר המצרי ■ הצעד המדובר מגיע בעקבות עדכון מטה של תחזית הגירעון התקציבי לשנים 2011-2012
מישל קמדסוס, לשעבר יו"ר קרן המטבע: "השווקים המתעוררים ישלטו בעתיד בכלכלה העולמית" ■ "המערכת הפיננסית העולמית תשנה את מדיניותה המוניטרית"
אדריאן פילוטהאיחוד האירופיהבנק המרכזי האירופי (ECB)הבנק העולמייווןכלכלת ארה"בכריסטין לגארדמשבר חוב באירופהרן דגוני, וושינגטוןתחזית צמיחה