פקחי משרד הבריאות הגיעו לשוק האוכל "שרונה מרקט" וערכו בדיקות נרחבות של התנאים הסניטריים בדוכנים ■ אתמול פורסם בחדשות 2 כי בכמה בתי עסק במתחם נמכר מזון שאינו ראוי למאכל אדם
המלצות דוח ה-OECD על ישראל, שפורסם באחרונה, אינן מדברות על ביטול המועצות החקלאיות, אך מתייחסות למנגנונים ש"יוצרים עיוות בייצור"
תוכנית משותפת של משרדי האוצר והחקלאות תקל על יבוא מזון על-מנת להביא להורדת מחירים בטווח הקרוב ■ המטרה: למנוע עליות מחירים בחגי תשרי, כפי שקרה אשתקד ■ ההוזלה יכולה להגיע ל-20%, אך לא ברור מה יילך לכיס הצרכן
דוח המועצה לצרכנות מצביע על עליית מחירים בכל רשתות השיווק ■ בתום מבצעי החגים המחירים זינקו לרמה גבוהה יותר ■ הרשת שממשיכה להיות הזולה היא רמי לוי ■ וגם: כיצד השפיעו מחירי הירקות הגבוהים השנה על סך הסל?
"לקט ישראל": שווי המזון בר-ההצלה בישראל נאמד ב-8 מיליארד שקל בשנה ■ הצלת מזון מאפשרת לצמצם את אי-הביטחון התזונתי, ועלותה נמוכה בכ-75% ביחס לאלטרנטיבות כגון סובסידיות וקצבאות
תפוחי אדמה, חמאה, זיתים, ביצים, קיווי ופקאן יקבלו פטור ממכס בשנה הבאה ■ שר האוצר שוקל פטורים ממכס גם ביבוא פירות וירקות נוספים
במסגרת הרפורמה הוחלט על הסרת חסמים ביורוקרטיים ופישוט תהליכי יבוא מזון יבש ■ בין ההקלות שאושרו: ביטול הדרישה מיבואן להציג מסמכים מקוריים מיצרן המזון, ובכך תיפתח למעשה האפשרות ליבוא מקביל
זאת בשבועיים הראשונים של אוקטובר ■ הסיבה: הצרכנים מעדיפים להישאר בבית בשל המצב הביטחוני ■ כמו כן, בגלל המחסור במוצרי בסיס בחגים: מכירות הפירות והירקות צנחו ב-21%, הקוטג' ב-17.8%, והלחם ב-12.6%
שר האוצר בדיון בכנסת על רפורמת הקורנפלקס: "הרווח המצרפי של 10 יבואני המזון הגדולים עלה ב-230% תוך 8 שנים. שהשכירים והעצמאים יחשבו בכמה עלה השכר שלהם בשנים האלה - אני מבטיח להם שבפחות"
ניתוח של הכלכלן הראשי באוצר מגלה כי הרווח של 10 יבואני המזון הגדולים בין השנים 1997 ל-2013 הגיע ל-4 מיליארד שקל ■ שכר העובדים, לעומת זאת, עלה בעשור ב-6% בלבד - נמוך מהשכר הממוצע במשק
גבאי, לשעבר הממונה על הכנסות המדינה, קורא לבטל לחלוטין את המכסים, המכסות והרישיונות על יבוא מזון; ובנוסף לעבור לסבסוד ישיר של המגדלים ולמתן תמורה מובטחת לחקלאים, במקום מגבלות ומכסות
במשרד הכלכלה ערכו סקר לבדיקת השפעת יוקר המחיה על הציבור, ומהנתונים שהגיעו לידי גל"צ עולה כי רוב הנשאלים הצהירו שיעדיפו לרכוש מוצרי מזון מחו"ל אם הם יהיו זולים יותר
תערוכה חדשה בביתן הישראלי ב"אקספו מילאנו 2015" שואבת השראה מתרבות האוכל והשפע - ומבקרת אותה בו-זמנית
ד"ר יוני ינון משירות המזון הארצי במשרד הבריאות: "בעופות יש סלמונלה וחיידקים נוספים. לכן חובה לבשל אותם. יש לנו תוכנית לאומית והסברתית להפחתת החיידקים. זה קיים בעופות גולמיים, אותם אין לצרוך ללא טיפול תרמי"
ההאטה בסין נותנת אותותיה גם במחירי המזון: מדד מחירי המזון ירד באוגוסט ל-155.7 נקודות - הרמה הנמוכה ביותר של המדד מאז אפריל 2009
טואלטיקהיבואיוקר המחיהמחירי המזוןסטורנקסטענף המזוןקמעונאותרגולציהרפורמת היבוארשתות שיווק