הפסטה באיטליה התייקרה בשנה החולפת, ומחיר חבילה עומד כעת על יותר מפי שניים מהאינפלציה במדינה • הממשלה האיטלקית כינסה פגישת חירום עם רשתות שיווק וארגוני צרכנים במדינה, בעקבותיה הצהירה כי המחירים יירדו בקרוב • חלק מארגוני הצרכנים קראו לציבור להפסיק לקנות פסטה עד שהמחיר לא יירד
שיר בקר, מנכ"ל ובעלי רשת פסטה בסטה, ניהל בגיל 16 שתי חנויות פלאפל בחיפה • אירוע אחד גרם לו לשנות כיוון אל המטבח האיטלקי, והיום הוא מחזיק ב-18 סניפים: "שמנו מכונת פסטה על הבר באמצע שוק מחנה יהודה, וכולם היו בטוחים שהשתגענו" • 40 הצעירים המבטיחים של גלובס
המפץ הגדול של הפסטה: מאטריות סמרטוטיות ברוטב מוקרם למנה איכותית באמירה אישית, מכיסונים עם סחוג דרך טורטליני מלוחייה ועד לגרסה מהמטבח הערבי, במילוי דגים וברוטב יוגורט
לכבוד הסתיו שהגיע קבלו 3 מתכונים של השף עידו פיינר לרטבי פסטה על בסיס שמן זית, מהשמן הראשון של המסיק, שמגיע השבוע לשווקים וידוע בטעמו העוצמתי • ככה אוכלים באיטליה בעונה הזו
מעיין דרעי, בת 37, מתגוררת בירושלים • מייסדת ובעלת פסטטריה • "ללא ספק, שרדנו את תקופת הקורונה רק בזכות האנשים שחזרו אלינו והביאו את המשפחה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
מה יותר מנחם מפסטה ממולאת ממשפחת הרביולי הענפה? בייחוד כשהיא בעבודת יד ועם מילוי יצירתי • פסטה מוכנה לבית, כמו במסעדה - כובעים קטנים של נחת
הפסטה, בתצורות ומסוגים שונים, תשווק בסניפי הקבוצה, הכוללים את רשתות גרג, ביגה ובייקרי, ובמעדניות פרטיות ברחבי הארץ • וגם: גלילות קפיטל מתברגים בדירוג הקרנות המובילות בעולם • אירועים ומינויים
קרינה סלומון מנהלת את רביולון, מפעל לייצור פסטה טרייה בעבודת יד שהקימו הוריה • "עם הסגר הראשון ההורים שלי נכנסו הביתה כדי לשמור על עצמם, וחלק מהעובדות לא יצאו מהבית. היה עליי לחשוב מהר מה אני עושה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
את החדירה לשוק הקמעונאי תעשה חברת המזון באמצעות חברת דורו איטליאן פרודקט, שהיא רכשה את השליטה בה לפני שנה • באופן חריג, החדירה לשוק תחל דווקא בחנויות הפרטיות
החברה תחל בשבוע הבא לשווק מהדורה מוגבלת של מארז סדרת הגבינות המיוחדות שלה ומארז איטלקי הכולל פסטות טריות • משבר הקורונה גרם ליצרניות מזון רבות בימים האחרונים לפנות ישירות לצרכנים
בימים אלה של יציאה הדרגתית מהסגר, צריך לעשות משהו עם כל הפסטה שאגרנו לעת צרה • זה לא קשה: גם בימי שגרה היא משביעה, זמינה, מנחמת וקלה להכנה
קמעונאים ל"גלובס": "שסטוביץ סיפקה כמויות ענקיות של פסטה ברילה למספר קטן של רשתות, ולא השאירה לשאר השוק" • שסטוביץ בתגובה: "אנו עומדים בביקושים ופועלים במרץ להשלים את כל החוסרים"
מסעדות השף נכנסות גם למטבח המסורתי והאיטלקי עם פרשנות פרימיום למנות קלאסיות, קרבונרה למשל
הסיבה: חשד להימצאות חרקים זעירים • החרקים נמצאו במספר אריזות ממוצרי הפסטה של המותג הפרטי בתוצרת "ברוטו" איטליה
תנובה רוכשת 51% ממניות יצרנית הפסטה והרטבים "דורו איטליאן פרודקט", המייצרת פסטות בקירור בעיקר לשוק המוסדי, ולה מחזור מכירות של עשרות מיליוני שקלים • מדובר בקטגוריה שבה שולטות מתחרותיה של תנובה – שטראוס וגד המחזיקות ביחד כ-80% מהשוק
תשווק את המוצרים מחדש תחת מותג הארוחות המוכנות שלה, "Eat Good"
אוכלאיטליהבישולימי קורונהמסעדותמתכוניםעבודה בימי קורונהעסק ביוםעסקים קטנים ובינונייםעצמאים