בשר

כתבות אחרונות

 
סופרמרקט בברלין. מחירי המזון ומוצרי הצריכה בגרמניה בתחתית הדירוג האירופי / צילום: Shutterstock

זוכרים את מחאת המילקי? בגרמניה יש ממשלה חדשה, ומחירי המזון עומדים לעלות

שר החקלאות החדש אמר בראיון ל"בילד" הגרמני כי בכוונתו להעלות את מחירי המזון במדינה כדי לשמור על הסביבה • המחירים בגרמניה הם מהנמוכים ביותר באירופה

אסף אוני, ברלין 26.12.2021
קצביה / צילום: עינת לברון

מכרז המכסות של משרד הכלכלה: בשר טחון טרי החל מ-28 ש"ח לק"ג

מדובר בירידה של שקל לעומת שנה שעברה • על פי השיטה הנהוגה בישראל, ישנם מכסי יבוא כבדים שנועדו להגן על יצרני הבשר המקומיים • עם זאת, כדי להוריד את המחירים לצרכנים החלשים, משרד הכלכלה מפרסם מכרזים ליבוא בשר בקר טחון טרי

עידן ארץ 13.12.2021
דודי עזרא / צילום: אביב חופי

הבשר המהודר שמסדר לדודי עזרא רווחים גדולים במיוחד

נטו מלינדה רוכשת את חלק השותפה (50%) במיזם לשיווק עופות ובשר בהכשרים מהודרים תמורת 113 מיליון שקל • המיזם מניב הכנסות של 690 מיליון שקל בשנה

אביב לוי 18.10.2021
פרה ברפת. מדענים דורשים להפסיק לעודד צריכה של חלב ובשר עקב הפגיעה האקלימית של התעשייה / צילום: תמר מצפי

20 חברות בשר וחלב פולטות יותר גזי חממה מאשר גרמניה, בריטניה או צרפת

חקלאות מן החי מהווה 14.5% מפליטת גזי החממה בעולם, כך לפי דוח חדש של ארגוני סביבה בינלאומיים • הדוח מבקש להציב מראה מול ההשפעה הסביבתית ההרסנית של תעשיית המזון מבעלי חיים והקשר שלה למשבר האקולוגי והאקלימי

שני אשכנזי 12.09.2021
הניצחון של חני / צילום: מתוך עמוד הפייסבוק

יש מסעדה רומנית חדשה ואופנתית. והיא באשקלון

תמיד משמח לגלות מסעדה רומנית חדשה, והפעם באשקלון • זו גם הזדמנות להיזכר בכמה נוספות, מיתולוגיות ונהדרות

רועי ירושלמי 14.08.2021
פלאט איירון סטייק / צילום: Shutterstock

אז מה לבקש בפעם הבאה שאתם אצל הקצב? אנטריקוט? סינטה? תתקדמו

כמו סצנת היין, הקפה ושמן הזית, גם תעשיית הבשר עברה תהליך שדרוג והשבחה. אז בפעם הבאה שאתם אצל הקצב או במסעדת בשרים - אל תסתפקו בנתחים שכבר אכלתם • 5 נתחים שכדאי להכיר

רועי ירושלמי 29.05.2021
קרפצ’יו בקר עם פרמזן / צילום: ספיר קוסא

מה חדש במסעדת סטייקים בת 25 שנה? כלום, וטוב שכך

מה כבר אפשר לחדש בתפריט שכמעט לא השתנה כבר רבע מאה, ומרכיב בעיקר סטייקים, המבורגרים וצ’יפס? כלום, האמת. וטוב שכך

חיליק גורפינקל 08.05.2021
עצים שרופים באמזונס / צילום: גרינפיס

בעולם אוכלים יותר בשר, והאמזונס משלם את המחיר

ארגון גרינפיס פרסם דוח חדש הממחיש את הקשר בין הצלחת הישראלית לבין נזקים אקולוגיים חסרי תקדים ביערות הגשם בברזיל • אחת הסיבות לשריפות, היא פעילות עבריינית של חקלאים, המבראים שטחים לשם גידול בקר, זאת תוך עצימת עין של השלטונות הברזילאים שמאפשרים לפעילות העסקית להתרחב על חשבון היערות

שני אשכנזי 29.04.2021
הרבנות הראשית תל אביב  יפו / צילום: תמר מצפי
כשרות | דעה

ככל שמעמדה של הרבנות הראשית יורד, כך עולה השפעתה הכלכלית

הסיפור הכלכלי הגדול שכמעט ולא מדברים עליו הוא הכשרות על מוצרי יבוא • מנגנון הכשרות על יבוא פוגע בתחרות ומצמצם בעשרות אחוזים את היצע המוצרים שניתן להביא לארץ, ולאופן בו מנהלת הרבנות את מערך השחיטה בחו"ל, יש השפעה עצומה על עלויות היבוא של הבשר

עו"ד עמיחי פילבר 14.03.2021
הפרסומת והטלה "הטרי". שברה שיאים של צפייה אורגנית / צילום: יוטיוב

השינוי כבר כאן, צריך לתת לו עוד דחיפה קלה

הקורונה הובילה בכל רחבי העולם לשינויים הקשורים להתייחסות לטבע, לבעלי החיים, לאקולוגיה • כ-60 מיליארד בעלי חיים בשנה בכל העולם משמשים את תעשיית המזון מהחי; מספרים אלה צפויים לטפס במהירות מסחררת עד ל-120 מיליארד בעלי חיים ב-2050, והתוצאה תהיה הרסנית וקטסטרופלית לאוויר, למים ולאדמה • חייבים שינוי

עדית רומנו 03.03.2021
סטייק של אלף פארמס / צילום: אלף פארמס

לראשונה בעולם: חברה ישראלית הדפיסה סטייק בגודל מלא במעבדה

חברת אלף פארמס ופרופ' שולמית לבנברג מהטכניון הצליחו לראשונה בעולם לייצר סטייק אנטריקוט במעבדה, ללא שחיטה • הסטייק מכיל רקמות שריר ושומן ומערכת המדמה כלי דם ברקמה המאפשרת ייצור של כל סוג סטייק, בכל גודל אפשרי • מדובר בפריצת דרך עולמית בתעשיית הבשר המתורבת

שני אשכנזי 09.02.2021

זוגלובק והסטארט-אפ וונדרס ינסו לכבוש נתח משוק תחליפי הבשר

מדובר בסדרה של תחליפי בשר שפותחו תחת השם וונדרס במטרה לחדור לקטגוריה שפעילים בה היום מותגים כמו ביונד מיט וההמבורגר הטבעוני של אסם-נסטלה

שני מוזס 04.02.2021
סניף של יוחננוף. "התלונות לא נבדקו" / צילום: איל יצהר, גלובס

כך פעל מנגנון מכירת בשר פג-תוקף בסניף יוחננוף

מפסק דין שהגיע לידי גלובס עולה כי הדבר קרה בקצביות של "מעדני גורמה"

שני מוזס 02.02.2021
כבש לפני שחיטה / צילום: קירות שקופים

75% מבשר הצאן בישראל עובר שחיטה "שחורה" ומסכן את הציבור

הישראלים נותנים את אמונם ברשויות על-מנת שישמרו על בטיחות המזון, אך ממצאים חדשים של עמותת "תנו לחיות לחיות" מראים כי רק רבע משחיטות הצאן למאכל נעשות תחת פיקוח וטרינרי • התוצאה: חשש ממשי לבריאות הציבור ומפגעים סביבתיים מדאיגים

שני אשכנזי 02.02.2021

מיט-טק מדווחת על הצלחה בגידול תאי עוף בביוריאקטור

חברת הבשר המתורבת דיווחה כי החברה הבת שלה הצליחה בגידול תאי עוף בביוריאקטור • מניית מיט-טק עלתה בכ-5% במחסר בת"א

שני אשכנזי 21.01.2021
סטייק, בשר, בקר / אילוסטרציה: שאטרסטוק
בלעדי

יבואני בשר מאיימים: המכרז התעכב, ומחירי הבשר יעלו ב-12%

לידי גלובס הגיעו טענות של יבואני בשר וגורמים ברשתות המזון על עיכוב של כחודשיים במכרז חלוקת המכסות הפטורות ממכס של בשר טחון טרי משרד הכלכלה

שני מוזס 07.01.2021

   123456789101112131415   

   נמצאו 269 כתבות   |   עמוד 2 מתוך 17