שוק מחנה יהודה בירושלים הופך במהירות לשוק שרונה, אבל השיפודייה הוותיקה של מוריס ביטון במקומה עומדת
במכתב בהול לראש שירותי בריאות הציבור במשרד, נמתחה ביקורת על העיכוב בטיפול בממצאים המצביעים על הימצאות קוליפורמים - שהתגלו מבדיקה עצמאית של המגדלים
לטענת התובע, בשורה של מקרים פרסמה הרשת הנחות על מוצרי בשר, אולם בקופה עלו אוטומטית משקלי המוצרים, כך שהלקוחות שילמו לבסוף את המחיר המלא
המוצרים נמצאו בביקורת של הווטרינר המחוזי ■ בהוראת הווטרינר, הושמדו כ-38 ק"ג
בלי להיכנס לדקדוקי עניות של שייטל מול אנטרקוט משויש, כל המנות היו נהדרות
הרעיון של גידול בשר במעבדה צובר תאוצה, כשהחשיבות של פיתוח שכזה היא ברורה: בשר מלאכותי לא רק יבטל את הצורך בהריגת מיליארדי חיות בשנה, אלא גם ייצר מקור מזון בר-קיימא, שיוכל להצעיד את האנושות קדימה ולהזין מיליארדי בני אדם
תנובה תקבל מכסות ליבוא ללא מכס, למרות התנגדות הממונה על ההגבלים ■ הסיכום הוציא עשרות מגדלי בקר להפגנה מול ביתו של כחלון ■ בכיר בממשלה: "הצו כבר נחתם, והשאלה היא רק כמה פיצוי הם יקבלו. גידול בעלי חיים לא נקרא חקלאות - זה כמו מחסן מכוניות משומשות"
החברה, בבעלות תנובה וקיבוץ טירת צבי, אמנם נפגעה פחות מאשר חברות אחרות מהכרזת ארגון הבריאות שמוצרי הבשר המעובד מסרטנים, אך מכירותיה ירדו ב-11% ■ את עיקר הפגיעה ספגו מוצרי המעדנייה
בסטארט-אפ "סופרמיט" עובדים על המצאה מהפכנית: רקמת בשר עוף שתיוצר במעבדה, ללא פגיעה בבע"ח ■ גם קרניבורים מושבעים היו שמחים לוותר על רגשות האשמה
אייל מליס טוען עוד כי פתיחת השוק ליבוא בשר טרי ללא הגבלה היא בניגוד להסכמים שנחתמו עם החקלאים והרפתנים ■ עובדי "אדום אדום" הפגינו היום מול משרד האוצר ■ מתחדשת מחאת החקלאים נגד מדיניות הממשלה
אם תנובה תסגור את המפעל, היא תיאלץ לבצע מחיקה של עשרות מיליונים ■ בכיר בקבוצה: "לא נוכל לעמוד מול צונאמי של יבוא בשר זול בלי תמיכה של הממשלה בייצור"
זאת אם השוק ייפתח ליבוא בשר טרי ללא הגבלה ■ היום ייערך לתנובה שימוע ברשות המסים לאור ההסכם על פתיחת השוק ליבוא ■ מזכ"ל תנועת המושבים: "הנהנים היחידים יהיו היבואנים והמשווקים"
הממשלה תגדיל את התמיכה במגדלי הבקר ב-70 מיליון שקל ל-5 שנים, ובתמורה המכסה ליבוא בשר טרי תגדל, והמכס הקצוב על יבוא מעבר למכסה יופחת - עד לביטולו כליל ב-2019 ■ מפטמי הבקר לא נכללו בהסכם
בין הקריטריונים: מכסות ייצור יומיות הנמוכות ב-40% מהקודמות, קיצור יום העבודה ל-6 שעות והחלפת הצוות לאחר חודשיים ■ לדברי ארז דהבני, בעלי בלדי, כך הרבנות מנסה לייצר משרות ולהגדיל את נתח השוק של ההכשר שלה
במשרד מתכננים לפתוח שווקים רבים ככל האפשר ליבוא בשר ללא מכס ללא הגבלה בתוך שנתיים, ובמקביל פועלים להאריך את תוקף חיי המדף של הבשר הטרי מ-45 ל-90 ימים כדי להוזיל את עלויות היבוא מדרום אמריקה
רוב מוצרי הבשר והעוף נמצאו במרכול בנתניה, והשאר בשני מרכולים בחיפה ■ במקומות אלה נמצאו גם בשרים ועופות ללא רישיון יצרן שנשמרו בתנאי תברואה ירודים
ביקורת מסעדותכלכלת אקלים וסביבהטבעונותטכנולוגיה: פודטקיבואמיטקמיסטר Gמסעדותמתכוניםעוף