יין ״כתום״ הוא יין לבן שנעשה עם השרייה או מיצוי של קליפות ענבים, המעניקות לו גוונים ממשפחת הכתום - מזהוב עד ענברי עמוק ומכתום עד אוקר
היקב, שהשנה חוגג 30 להיווסדו, הוא ממוסדות היין החשובים במדינה • עם מאות מכלי תסיסה, בית ספר וסדנאות אורח של טובי המומחים בענף, כמות הידע שמצטברת במקום כמעט בלתי נתפשת
זני הענבים שגדלים בקרקעות עשירות מינרלים, שנוצרו במהלך פעילות געשית, מפיקים יינות בארומה מינרלית-געשית, שהולכים וצוברים להם קהל מעריצים אדוק
אזור היין במרכז איטליה עובר בעשורים האחרונים מהפכת איכות שקטה ומציע מבחר מרשים של יינות איכותיים ומפתיעים, שרובם מופקים מזן הענבים "סנג'ובזה"
הרוזה חייב את צבעיו היפים, מוורוד שקוף עד סלמון כהה, לטכניקת העשייה שלו ולקליפתם של הענבים האדומים • היכרות עם כמה מהיינות, כולל אלו שעושים סלבס כמו קרלה ברוני וניקולא סרקוזי
ליטל עובדיה מיקב "תל" במושב שעל עושה יינות זניים בלבד, בלי אלכוהול גבוה, הבשלה מוגזמת או תיבול של עץ • מיקה רן מנדל מיקב "מנדל" מייצרת יין במינימום התערבות • דנה בני מיקב "ננה" מפיקה בלנדים אדומים • מיכל אקרמן התפרסמה ברחבי העולם בזכות חקלאות מתחשבת בטבע שהנחילה ביקב "תבור"
הרשת תשיק לקראת פסח יין שסיפור ההפקה על התווית נכתב על ידי ChatGPT והעיצוב נעשה על ידי מערכת בינה מלאכותית נוספת • לפי מנהל השיווק של מחסני השוק, תהליך המיתוג ארך שעות ספורות במקום שבועות ארוכים
הכורמות, הייננות וניהול היקב הן מלאכות פיזיות ואינטנסיביות שדורשות בעונות השיא שלהן התמסרות מלאה • רק קומץ נשים ישראליות בחרו לבטא את עצמן בתחום התובעני הזה, והן בבחינת חלוצות מחנה שגדל לאיטו
העמק המלכותי מציע נופים מרהיבים, טירות מפוארות וחמישה אזורי יין ייחודים
עם מנות בהשראת מטבחי ספרד, איטליה וצרפת ותפריט עשיר ביינות מרחבי העולם, "וינונה פוראבר" הוא אחד המוצלחים בגל ברי היין הנוכחי
הסירה מגיע מאזור הרון, דרומית לבורגון ומזרחית לבורדו • בעבר הרחוק יינני בורדו השתמשו בו בהסתר כדי לתקן שנות בציר גרועות • באמצע המאה ה-19 הוא הגיע לאוסטרליה ונקלט כשיראז • החל משנות השבעים הוא עשה את דרכו לשאר חלקי העולם והפך לאחד הזנים האיכותיים והמבוקשים ביותר
הכירו את WEWINES, חנות מקוונת ליינות בוטיק, שהתחילה בסיפור על חשק ליין טוב ואהוב ודרך חשיבה על איכות וחוויית לקוח, הפכה לחלק בלתי נפרד מתרבות היין המקומית.
המילים 'יין טבעי' הפכו לבאזז־וורד שיווקי שמשמעותו לא תמיד ברורה • מכורמות אורגנית וביו־דינמית ועד מלחמות הבי־סולפיט - בואו נעשה קצת סדר
חלק מיינני היקבים המסחריים בישראל מייצרים יינות בוטיק המבטאים את נטיות הלב שלהם • היינות נעשים בהסכמת היקב בו הייננים עובדים, וזו דרך נפלאה לשמר אותם וגם לנסות באמצעותם רעיונות חדשניים
מתוך מאות יקבים בישראל רק בשלושה מהם ליבת הפעילות היא האחריות החברתית • ביקב כישור חיים ועובדים כ־200 אנשים עם צרכים מיוחדים • ביקב בת שלמה בני הנוער משלבים הכשרה חקלאית עם לימודים עיוניים • ביקב טוליפ קהילה קטנה של אנשים עם מוגבלויות עוסקת בעשיית היין, בהדבקת תוויות, באריזה ובשירות
שלומי צור, תושב פתח תקווה, בן 34 • נשוי פלוס 4 • מנכ"ל צור עולם של יין • "בכל הקשור לשוק העבודה הישראלי, מאוד קשה היום להעסיק עובדים לטווח הארוך בתחום הלוגסיטיקה, שבו נדרשת עבודה פיזית" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
אלכוהולטיוליםיבואיקבמכסמסעדותעסק ביוםרגולציהתרבות: אוכלתרבות: יין