זו השנה של רז רהב: הוא הוכתר לשף השנה של מדריך גומיו; למסעדה שלו, "OCD", צריך להזמין מקום חודשים מראש; והוא פתח אחת נוספת • בשיחה מיוחדת הוא מספר איך הבישול הציל אותו, ולמה הוא עדיין מנקה דגים במטבח כאחרון הטבחים
שמרית הילל, שמוכרת לקהל הרחב מתוכנית הריאלטי 'המטבח המנצח MKR', מתמחה במטורינג והעצמה אישית • בארוחת חג עם החברות, הילל מדברת על חלומות ("המון אנשים לא עושים את הצעד להגשמת החלומות שלהם") ואוכל ("חייתי על קורנפלקס עשר שנים, עד שהכרתי את אורן. לא ידעתי לבשל") • "ליידי גלובס"
2019 הוכרזה כשנת התרבות ההונגרית ובמסגרתה יתקיים לראשונה שבוע הקולינריה ההונגרית, עם אירועי אוכל ויין ברחבי הארץ • לצד המטבח המסורתי ועוגות הרושם המפוארות, יש גם נציגים למטבח ולקונדיטוריה החדשים
לפני 5 שנים פתחה יערה דרור את קבוצת הפייסבוק "אמהות מבשלות ביחד", שכיום מונה כ-500 אלף חברות • את הקהל העצום הזה היא מתעלת לבד, בלי שותפים, לפלטפורמת מכירות שבקרוב תצטרף אליה אפליקציה • ל"ליידי גלובס" היא מספרת על המשבר האישי ועל הקשיים בניהול קבוצת ענק: "אף אחד לא יגרום לי לקבל החלטות כי הוא נתן לי מימון" • ראיון בלעדי
אחרי יותר משני עשורים של חגיגות דיסקרטיות וביתיות, נהנה לאחרונה הנובי גוד מעניין מקומי רב וחוצה מוצאים • לא רק יוצאי חבר העמים
כבר חודשים יש מחסור במעיים למילוי, קישקע בשמם העממי • ומי אשם במחדל? משרד הבריאות? בתי המטבחיים? רוח התקופה? ואולי הוא סתם יצא מהאופנה?
ערבי ההחמצה של התסריטאית נועה ברמן-הרצברג, משלבים חמוצים, אלכוהול וסיפורי החמצות אישיות • אל תחמיצו
ביסקוצ'יקוס דה ראקי, עוגיות אניס מתוקות-מרירות, מוגשות אצל הספניולים רק ב"שבעה", בימים שבין ראש השנה ליום כיפור ובסעודת שבירת הצום • לזכר כל הסבים והסבתות האהובים
הפנקוטה, הקינוח האיטלקי האהוב, רק נראה מסובך ורק מתחזה למסורתי • הוא נולד בשנות ה-60, והתאזרח יפה גם אצלנו, בגרסאות ים-תיכוניות עם תאנים, יוגורט ואפילו קפה שחור
פעם מנות נאות של דגים ובשר ללא בישול נחשבו מאכל רדיקלי ומפחיד • כיום סשימי, סביצ'ה וטרטר הן מהמנות הנמכרות ביותר במסעדות בישראל • סקירה
כיצד הפכו כוכבי הרשת והבלוגספירה לאלילים החדשים של סצנת הקולינריה הישראלית, ואיך זה שיש להם לא פחות, אם לא יותר, עוקבים מאשר לרוב השפים המפורסמים? • קחו לדוגמה את המקרה של אלון שבו, שבכלל למד רפואת שיניים (כי צריך שיהיה מקצוע ביד)
מיזם "השולחן" מבוסס על שני מגזינים ותיקים, "דרך האוכל ו"על השולחן", שנרכשו לאחרונה ע"י יובל סיגלר, ויכלול מגזין חודשי ואתר אינטרנט • עפ"י הערכות, היקף השקעה במיזם הוא כ-3 מיליון שקל
במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה • קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות
בעיר כותאיסי שבמערב גיאורגיה שוכנת אחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם - וגם המטבח שלה • רועי ירושלמי וסבתא בקי, שמקורותיה בקווקז, התכנסו לבשל היסטוריה, עם שפע עשבי תיבול, ירקות שורש, כוסברה, אגוזים ובשר כמובן
יותר ויותר שפים מבשלים ומארחים סועדים אצלם בבית, ביניהם בעלים של מסעדות פעילות • הקהל נוהר, גם בגלל החידוש והריגוש וגם כדי לראות את המטבח של מאיר אדוני ואת המרפסת של יובל בן נריה
בשבת האחרונה הלכה לעולמה רביבה אפל, אחת הדמויות המוערכות ביותר בעולם הקונדיטוריה הישראלי ומי שהצעידה אותו קדימה עם עוגות וקינוחים בסטייל פריזאי, שהיו לתו תקן לפטיסיירים מקומיים
אוכלאינסטגרם (Instagram)ימי קורונהמסעדותמסעדנים (ענף המסעדנות)מתכוניםעבודה בימי קורונהעסק ביוםפסטהרביבה וסיליה